Erhverv

Abena opfordrede til ikke at hamstre: Nu har selskabet fået det største overskud i fem år

Coronakrisen har bidraget positivt til det største overskud i fem år i den sønderjyske milliardkoncern Abena.

Den sønderjyske koncern Abena sælger bl.a. masker. Arkivfoto: Stine Bidstrup.

Den sønderjyske milliardkoncern Abena, der sælger alt fra masker over handsker og dragter til desinfektion, har haft medvind under coronakrisen. Det viser årsregnskabet for 2019/2020, der løb fra perioden 1. maj 2019 til 30. april i år.

Medicokoncernen har oplevet en fremgang i nettoomsætningen på 10 pct., så den landede på 4,5 mia. kr., mens årets resultat gik fra et minus på 42,7 mio. kr. i 2018/2019 til et overskud på 112,8 mio. kr. Det er det største overskud i koncernen i de seneste fem år.

Både omsætning og resultat var bedre end ventet, og koncernen forklarer selv en del af udviklingen med en række tiltag, som blev iværksat for at forbedre indtjeningen.

»Disse tiltag har vist sig at have større og hurtigere effekt end oprindeligt antaget, hvilket har påvirket koncernens omsætning og resultat positivt. Derudover har det globale udbrud af covid-19 medført en øget efterspørgsel efter koncernens produkter,« fremgår det af regnskabet.

I datterselskabet Abena A/S oplevede man også en fremgang. Omsætningen steg til 3,1 mia. kr. og resultatet endte på 45,9 mio. kr., hvilket næsten var en fordobling sammenlignet med regnskabet for 2018/2019.

»Begge forhold skyldes i al væsentlighed en øget aktivitet i forbindelse med det globale udbrud af covid-19, som har medført en øget efterspørgsel på selskabets produkter,« fremgår det af regnskabet fra Abena A/S.

Da coronavirussen i foråret fik regeringen til at lukke store dele af det danske samfund ned, og der samtidig var problemer med at følge med i forhold til værnemidler, var det dog ikke salgstallene, der var i fokus i Abena. Dengang gik topchefen og medejer Preben Terp-Nielsen i stedet ud med en klar opfordring om, at folk skulle bruge deres sunde fornuft og ikke hamstre løs.

»Det handler om at bevare sin sunde fornuft. Også i Danmark. Det er både vores kunder, men det er også menig mand i Danmark. Træk nu vejret og få dagligdagen til at køre,« sagde Preben Terp-Nielsen, adm. direktør i Abena.

»Vi ser og hører rigtig mange ting, der ikke er sund fornuft. I supermarkederne står man i kø og hamstrer og det ene og det andet. Det samme ser man faktisk i den professionelle del inden for sundhedssektoren. Hvis vi bruger vores sunde fornuft, får flest mulige mennesker gavn af det, vi har, i længst mulig tid,« sagde Preben Terp-Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også