Erhverv

Pandora regner med at komme lidt bedre gennem corona-år

Det går tilsyneladende en smule bedre end forventet for smykkeselskabet Pandora.

PR-foto.

Pandora oppræciserer forventningerne til 2020 til både den organiske vækst og til EBIT-marginen.

Smykkeselskabet venter nu en negativ organisk vækst for hele året på mellem 14 og 17 pct. mod en tidligere negativ organisk vækst på mellem 14 og 20 pct. Samtidig ventes EBIT-marginen at lande på mellem 17,5 til 19 pct. mod tidligere 16 til 19 pct.

Det fremgår af en handelsopdatering fra selskabet.

Pandora fortæller også, at den organiske vækst på onlinesalget var på 89 pct. på årsbasis i tredje kvartal, der dækker juli, august og september. Dermed fortsætter onlinesalget med at stige - men ikke i helt samme voldsomme tempo som i andet kvartal, hvor det steg med markante 176 pct. i forhold til andet kvartal 2019.

- I tredje kvartal 2020 fortsatte det underliggende momentum i vores brands med at udvikle sig stærkt, og Pandora oplevede en yderligere forbedring på de fleste hovedmarkeder, skriver Pandora i handelsopdateringen.

Samtidig oplyses det, at omkring 90 pct. at smykkeselskabets butikker var åbne gennem tredje kvartal - og at det var helt op til 95 pct. i slutningen af kvartalet.

Pandora slår dog fast, at de finansielle resultater fortsat er påvirket af midlertidige butikslukninger og andre covid-19 restriktioner - blandt andet begrænsede åbningstider.

Pandora kom med forventninger den 18. august efter at have suspenderet de hidtidige den 16. marts på grund af coronapandemien.

Før suspenderingen - og corona - spåede koncernen om en organisk vækst mellem minus 3 og minus 6 pct., og en overskudsgrad på mere end 23 pct.

Pandora kommer med regnskab for tredje kvartal den 3. november.

BRANCHENYT
Læs også