Erhverv

GN Audio opjusterer forventningerne

Væksten bliver nu på over 21 pct. i driftsoverskud for 2020 og en fremgang på over 35 pct. i omsætningen - aktien stiger 4 pct..

GN Store Nord har opjusteret forventningerne til overskuddet i GN Audio. Foto: PR

GN Store Nord har forud for selskabets regnskab for 3. kvartal opjusteret forventningerne til indtjeningen i divisionen GN Audio.

Selskabet forventer nu en driftsmarginal på ”mere end 21 pct.” mod tidligere ”mere end 20 pct.” Samtidig løftes forventningerne til omsætningen til en fremgang på ”over 35 pct.” mod tidligere ”over 25 pct.”

Ved åbningen af handlen på fondsbørsen fik det aktien til at stige med 5-6 pct. Efter en times handel er stigningen omkring 4 pct.

GN Store Nord består af de to forretninger GN Hearing og GN Audio. Forventningerne til GN Hearing - der er høreapparatforretningen - er uændrede.

Desuden har GN Store Nord en kasse med ”andre forretninger”, der er væsentlig mindre end de to hovedforretninger, og også her er forventningerne uændrede i forhold til den guidance, der blev givet den 19. august.

Selvom GN Store Nord efterhånden kender resultat for mere end ni måneder af regnskabsåret, så understreger koncernen, at coronakrisen fortsat betyder, at de nye forventninger er behæftet med væsentlige større usikkerhed end i et normalt år.

»Coronakrisen har - og vil stadig - ikke kun kraftigt påvirke mulighederne for at drive forretning i 2020, men også påvirke forudsigeligheden og gennemsigtigheden på tværs af alle markeder, salgskanaler og supply chain,« skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Den seneste opdatering af forventningerne er under forudsætning af, at der ikke indføres yderligere stramninger og lock-downs rundt om i verden i forbindelse med Covid-19.

GN Store Nord kommer med sin fulde regnskabsmeddelelse for tredje kvartal den 11. november.

BRANCHENYT
Læs også