Erhverv

Bestseller-chef sælger aktier for millioner

Finn Poulsen, der er del af topledelsen i modegiganten Bestseller, sælger ud af ejerskab i et fondsmæglerselskab, hvor han hidtil har været storaktionær. Han vil i stedet fokusere på tøjhandlen.

Finn Poulsen har siden 1980 været del af topledelsen modekoncernen Bestseller. Arkivfoto.

Bestseller-chef Finn Poulsen sælger ud af andre aktiviteter for at fokusere endnu mere på salget af modetøj i Europa.

Finn Poulsen har hidtil været største aktionær med en ejerandel på 23 pct. i Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed via hans selskab MM 2 Herning. Finn Poulsen meddeler dog nu, at han har afhændet ejerandelen i investeringsselskabet til en afregning på 80 mio. kr.

Han har siden 2004 været ejer i investeringsselskabet, som med hovedsæde i Herning og salgskontor i København i dag forvalter en formue på 12,5 mia. kr.

»Aktieinvesteringer er ikke der, jeg skal bruge mine kræfter. Jeg har det enestående i Bestseller, og vil bruge min energi bedre på ledelse, strategi og yderligere vækst,« udtaler Finn Poulsen i en pressemeddelelse om handlen.

Han står i spidsen for Bestseller Retail Europe og har siden 1980 været del af topledelsen i den familieejede danske modegigant Bestseller, der ejes af Anders Holch Povlsen.

Finn Poulsen er både chef for modemærket Only samt adm. direktør for og partner i Bestseller Retail Europe med op mod ca. 800 Only Stores-butikker i 14 lande.

Regnskabet for 2019/20 i Bestsellers detailselskab med Finn Poulsen i spidsen er endnu offentliggjort, men har de seneste år været det bedst indtjenende i modekoncernen.

Bestseller A/S offentliggjorde op til weekenden regnskab for de samlede aktiviteter i 2019/20 som viste et overskud på 776 mio. kr. Det er et dyk på 72 pct., som relaterer sig til den omfattende nedlukning i foråret i forlængelse af corona-virussens indtog globalt. Derfor udtrykker koncernchef Anders Holch Povlsen udtrykker tilfredshed trods det markante dyk i overskuddet.

Under coronakrisen i foråret så tingene nemlig ellers ud til at ville ende med et millionunderskud - efter en periode med da et stort set stop i salget og mange tvangslukkede butikker.

Om salgsprisen på 80 mio. kr. for hans egne aktier i Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed fastslår Finn Poulsen, at det er en »højere pris, end vi har turdet håbe på, men jeg hører allerede nu, at selskabets værdi også vil vokse fremadrettet«.

En tredjedel af aktierne i fondsmæglerselskabet med hovedsæde i Herning er afsat til nye investorer, mens nuværende aktionærer overtager de resterende.

BRANCHENYT
Læs også