Erhverv

Coronabølge vokser: 4 mio. mink skal aflives

Yderligere 12 danske minkfarme er blevet ramt af coronasmitte i løbet af weekenden. 76 farme er nu smittet og omkranset af zoner, hvor alle mink skal aflives. Branchen skønner, at der er mere end fire mio. mink i aflivnings-zonerne.

Flere steder i landet har rasende og desperate minkavlere afvist at åbne døren for veterinærmyndighederne, der skal aflive minkene. Med boltsakse har politiet tiltvunget sig adgang. Det ventes nu, at mere end 4 mio. mink skal aflives i kampen mod coronaudbruddene.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Coronaudbruddene på danske minkfarme spreder sig med eksplosiv hast, og det er nu mere end 4 mio. mink, der skal aflives. Der er tale om en dramatisk forværring af situationen på få dage.

»Vores beregninger viser, at der er 4,1 mio. mink i de zoner, der var oprettet i fredags. Siden er der kommet flere udbrud og nye zoner, så tallet er endnu højere i dag,« fortæller Tage Pedersen, formand for brancheorganisationen Danske Minkavlere og auktionshuset, Kopenhagen Fur. I løbet af weekenden har der været 12 nye coronaudbrud på minkfarme...

Læs også
Top job