Erhverv

EU indfører heftige toldsatser på aluminiums profiler fra Kina

Det bliver op til 48 pct. dyrere for europæiske selskaber, at importere aluminiums profiler fra Kina allerede fra onsdag.

Flere europiæske producenter af aluminium har klaget til EU over påstået statsstøtte til kinesiske konkurrenter. Derfor indfører EU høje toldsatser på aluminiums profiler fra Kina med øjeblikkelig virkning. Foto: AP Photo/Kai-Uwe Knoth

EU vil indføre en skrap importtold på op til 48 pct. på aluminiums profiler fremstillet i Kina. Og afgiftsstigningerne kommer til at gælde allerede fra i dag, onsdag.

Den ekstra told pålægges med nærmest øjeblikkelig virkning, selv om EU har en undersøgelse i gang om ulovlig kinesisk statsstøtte til sine producenter, skriver Reuters.

Toldsatserne kommer til at variere fra 30,4 pct. og op til 48 pct. fra onsdag og er foreløbige - det betyder, at de vil gælde indtil undersøgelsen ventes afsluttet i april.

EU begyndte sine undersøgelser af de kinesiske producenter af aluminiums profiler i februar. Profilerne bruges typisk i sektorer som transport, bygninger og elektronik.

Undersøgelsen af de kinesiske producenter blev sat i værk efter klager fra europæiske selskaber, der føler sig udsat for unfair konkurrence.

Blandt de klagende selskaber, som er medlemmer af European Aluminium, finder man Norsk Hydro, Rio Tinto og Alcoa.

Den kinesiske sammenslutning af metalproducenter har kaldt anklagerne for grundløse.

BRANCHENYT
Læs også