Erhverv

Boeing ramt af coronakrise og flystyrt: Kunderne aflyser stribevis af bestillinger

Den kriseramte flyproducent Boeing har indtil videre kun leveret 98 fly til sine kunder i 2020, hvilket er mindre end en femtedel af niveauet fra 2018.

Boeing, der er presset af både coronakrisen og flyveforbud, leverer stadig færre fly til kunderne.

Den amerikanske flyproducent Boeing er styret frontalt ind i en krise af dimensioner.

Siden 2018 har koncernen kæmpet med et globalt flyveforbud med fly af modellen Boeing Max 747, efter at to fly styrtede ned på grund af fejl i softwaren.

Coronakrisen drysser nu salt i det i forvejen store kødsår. I de første ni måneder af 2020 har Boeing i alt leveret 98 kommercielle fly til kunder, hvor af bare 11 af dem er leveret i det seneste kvartal, skriver Reuters.

Det skal ses i forhold til, at Boeing i 2018 - før både flyveforbud og pandemi - leverede 568 fly til kunderne. Derudover har kunder igennem hele 2020 aflyst bestillinger af over 448 fly, skriver mediet.

Boeings aktiekurs er styrtdykket med 63 pct., siden den toppede i marts 2019.

»Vi laver tiltag for transformere og at ændre størrelsen og formen af vores forretning for at beskytte likviditeten, tilpasse os til den nye markedsvirkelighed og sikre, at vi leverer de højeste standarder for sikkerhed og kvalitet, idet vi positionerer vores virksomhed til at blive mere modstandsdygtig på lang sigt,« udtaler Greg Smith, Boeings finansdirektør, i en meddelelse.

BRANCHENYT
Læs også