Erhverv

Satsede på Tesla-nedtur: Så blev Lars Seier en »tøsedreng«

Den kendte erhvervsmand shortede tidligere på året Tesla-aktien, som han finder overvurderet. Få dage efter satset fik han dog kolde fødder.

Lars Seier Christensen anser Tesla som markant overvurderet, og derfor satsede han tidligere på året på en Tesla-nedtur. Foto: Stine Bidstrup

Lars Seier Christensen har ikke meget fidus til Tesla.

Faktisk mente han tidligere på året, at Tesla-aktien var så oppustet, at han satsede mod aktien - et såkaldt short.

Men satset varede kun i få dage. Så blev Saxo Bank-milliardæren en »tøsedreng«, som han selv har formuleret det i et Facebook-opslag.

»Det blev for vildt. Og jeg blev bekymret over, hvor slem en short squeeze, der tilsyneladende er i den aktie. Min langsigtede holdning er fortsat, at Tesla er markant overvurderet,« skriver Lars Seier i en uddybende mail.

Short squeeze
  • Kort fortalt er en short squeeze en situation, hvor en meget shortet aktie stiger kraftigt, hvilket får flere shortsælgere til at lukke deres position og købe aktierne tilbage
  • Derved hjælpes aktien med at stige endnu mere. Shortsælgerne bliver med andre ord presset/squeezet ud af deres position

I forbindelse med sit valg om at shorte Tesla-aktien udtalte Lars Seier til Euroinvestor, at han »er komfortabel med at shorte i disse niveauer og vil forøge positionen, hvis den skulle komme højere endnu«.

Det gjorde han såmænd også, da han et par gange øgede sit sats på, at Tesla-aktien ville falde, mens han indtog en shortposition.

»Jeg doblede op, da den fortsatte højere, men fik kolde fødder og tog positionen ud med en mindre gevinst, da den faldt lidt tilbage igen. Mere held end forstand, men det gik da heldigvis,« skriver Lars Seier i sin mail.

Du har tidligere skrevet, at du satsede, hvad der svarede til et par Maybach’er på shortpositionen. Det blev så til en lille gevinst. Taler vi om et millionbeløb?

»Nej, desværre. Et par hundredetusinde kr., så ingen Maybach denne gang,« skriver han.

Selvom Lars Seier anser aktieudviklingen i Tesla for at være sindssyg, er den kendte erhvervsmand nu formentligt færdig med at shorte Tesla. Han vil i stedet fokusere på valutahandel.

Tesla-aktien er i år steget med omkring 450 pct., hvis man tager højde for det aktiesplit, som Tesla foretog i slutningen af august.

Trods store daglige kursudsving ligger Tesla-aktien nogenlunde på samme niveau, som da aktien blev splittet tilbage i august. Den foreløbige kurstop for Tesla-aktien blev nået den 31. august, dagen for aktiesplittet, hvor kursen nåede 498.

Efter onsdagens handel er Tesla-aktien i kurs 461. Teslas markedsværdi er på svimlende 430,6 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også