Serier

Kendt fra "Løvens Hule": Blæser nu til kamp mod Amazon

Jacob Risgaard og Coolshop udvider nu forretningen med et nyt kæmpelager, hvor der skal hyres mange nye medarbejdere.

Corona rammer verden
Jacob Risgaard, kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", skal nu ansætte flere hundrede nye medarbejdere til et nyt kæmpelager. Foto: PR/Coolshop

Business is booming for webbutikken Coolshop, som erhvervsmanden Jacob Risgaard står bag.

Under coronakrisen er omsætningen steget med op mod 400 pct., Coolshop styrer nu mod sit bedste årsregnskab nogensinde, og det får virksomheden til at åbne sit hidtil største lager på 10.000 kvadratmeter.

Det skal ske i Herning, hvor der ifølge Jacob Risgaard bliver brug for flere hundrede nye ansatte. De skal håndtere ordrer på alt fra legetøj til skønhedsprodukter og elektronik.

»I dag er det sådan, at vi må sige nej til at tage flere nye produkter med i vores varesortiment, ganske enkelt fordi lageret i Aalborg i forvejen bugner af varer for en kvart mia. kr. Det tal har vi imidlertid ikke noget mod at fordoble, og vi ser fortsat masser af vækstpotentiale i internethandlen og blandt de danske kunder i særdeleshed,« siger Jacob Risgaard, kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", i en pressemeddelelse.

Åbningen af det nye lager i Herning er et værktøj i kampen mod konkurrenter fra både ind- og udland. Særligt Amazons indtog i Skandinavien frygtes lige nu af danske webshops.

»Det er helt klart en oprustning. Der er ingen tvivl om, at skal man overhovedet have en chance mod Amazon, så kan man gøre to ting. Man kan rykke sammen i båden og få nogle stordriftsfordele, og så kan man prøve at spille sig selv stor så hurtigt som muligt,« siger Jacob Risgaard i en uddybende kommentar om det nye lager til Børsen.

Han opfordrer forbrugerne til at tænke sig om, hvor de handler.

»Det helt store spørgsmål for os er, om danskerne i fremtiden vælger at støtte op om danskejede virksomheder, der betaler danske skatter, lønninger og afgifter, eller om danskerne er ligeglade med det og så handler i udenlandske butikker,« siger Jacob Risgaard til Børsen.

Selskabet bag Coolshop, Entertainment Trading, blev stiftet for snart 19 år siden.

Det har hvert eneste år givet overskud. De seneste tre regnskabsår er det blevet til et samlet overskud efter skat på mere end 55 mio. kr. for Entertainment Trading, hvor Jacob Risgaard er direktør og ejer omkring en fjerdel af selskabet.

Læs også