Serier

Derfor møder klimaindsatsen kritik: »Virksomhederne kigger slet ikke der, hvor det gør mest ondt«

Når hovedparten af de store danske virksomheder undlader at sætte klimamål for deres fulde værdikæde, udelader de det, som oftest vil være deres tungeste klimaaftryk, lyder det fra eksperter.

Grønt guld eller glansbilleder?
For hovedparten af danske virksomheder ligger deres største klimaaftryk uden for deres egen drift. Det er dog kun få, der endnu har sat målsætninger for at skrue ned for forureningen herfra, og det kritiserer eksperter. Foto: AP/J. David Ake

Hvis du vil være klimaansvarlig, er det som virksomhed ikke nok, at du billedligt talt har orden i dit eget hus. Du skal også arbejde på at få alle dine samarbejdspartnere til at opføre sig mere grønt. Sådan lyder budskabet fra en stribe klimaeksperter i ind- og udland.

En kortlægning af landets 100 største virksomheder viser, at flertallet både mangler tal for forureningen fra deres fulde værdikæde og målsætninger for, hvordan denne CO2-udledning kan nedbringes. Finans forklarer, hvorfor det er svært, og hvorfor det ifølge eksperter alligevel er så vigtigt, at de største virksomheder prøver. ..

Læs også