Erhverv

Biden-føring får våbenaktier til at skyde i vejret

Det estimeres, at de amerikanske forbrugere indtil videre har købt 28,8 mio. skydevåben i 2020.

Våbensalget i USA kan få et skub i opadgående retning, hvis Joe Biden bliver valgt til præsident.  Foto: Jeff Roberson/AP

Amerikanske våbenaktier har gode tider på baggrund af målinger i den igangværende valgkamp i USA, der viser en formodet stor opbakning til demokraternes kandidat, Joe Biden.

Det skriver Reuters.

Præsidentkandidat Joe Biden og vicepræsidentkandidat Kamala Harris går ind for at øge reguleringen af våbenloven i USA, og ifølge Reuters kan netop dette få efterspørgslen til at stige på våben, fordi forbrugerne er nervøse for, om de i fremtiden kan få mulighed for at købe dem.

»Hvis vi kommer til at se en Biden-Harris administration blive valgt, vil jeg formode en bølge af køb af moderne sportsrifler, højkapacitets magasiner og tilsvarende ammunition,” siger Rommel Dionise, analytiker fra Aegis Capital, til Reuters.

Frygt for coronaepidemien og protester har også været med til at højne efterspørgslen på skydevåben, der ifølge Reuters aldrig har været større. Det anslås ifølge mediet, at der i de første ni måneder af 2020 er solgt 28,8 mio. våben til amerikanske forbrugere.

Under kampen om præsidentskabet i 2016 steg våben-aktierne også, da det lignede, den demokratiske kandidat, der på dette tidspunkt var Hillary Clinton, ville tage sejren. Da præsident Donald Trump havde vundet, faldt aktierne igen, fordi forbrugerne ifølge Reuters ikke længere var nervøse for, om de kunne få adgang til at købe skydevåben.

Ifølge Reuters har aktier i klassiske våbenproducenter som Smith & Wesson og Sturm Ruger set en stigning på otte pct. siden september, hvor den første debat mellem præsidentkandidaterne foregik. I samme periode er S&P-indekset steget med omkring fire pct.

BRANCHENYT
Læs også