Erhverv

Bach Gruppen vil støbe støttefundament til skandalehøjhus

Kommunen er positiv over for at forslag kan løse problemer med underlødigt fundament

Københavns Kommune lægger nu op til at byggeriet kan genoptages på 86 meter højt tårn. Betingelsen er etablering af et nyt støttefundament.

Byggeriet af et 86 meter højt tårn på Amager får nu sandsynligvis lov til at fortsætte på trods af brug af ustabilt genbrugsbeton i fundamentet. Løsningen ud af den nuværende fastlåste situation er, at selskabet bag det skandaleramte byggeri støber et helt nyt fundament op omkring højhusets bærende vægge.

I et netop offentliggjort notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune lægger man op til at give grønt lys for at lade byggeriet fortsætte, hvis forslaget fra bygherren Bach Gruppen føres ud i livet på rette vis.

»Bach Gruppens skitseforslag er efterfølgende blevet vurderet af forvaltningens eksterne rådgivere. Med et nyt stribefundament, der skal støbes i den krævede kvalitetsbeton, vil det være uden betydning, at bundpladens beton er i en ringe kvalitet,« lyder det i det netop offentliggjorte notat.

Ifølge notatet vil det tage i omegnen af to måneder. For at sikre bygningen mod påvirkninger af hårde efterårsvinde inden det nye fundament er på plads, vil Bach Gruppen blandt andet afmontere facadepladerne fra det 86 meter høje tårn.

Undersøgelser foretaget af Teknologisk Institut for Københavns Kommune har tidligere dokumenteret, at der i den høje bygnings fundament var fundet beton, der havde en betydelig lavere styrke end den beton, som var godkendt til byggeriet, og det er altså det, som Bach Gruppens nye forslag skitseforslag skal rette op på.

BRANCHENYT
Læs også