Serier
BREAKING

De fleste kapitalforvaltere ignorerer kønsdiversitet

Trods bevis for, at kønsdiversitet i ledelsen virker, har mange kapitalforvaltere det ikke med i ligningen, når de skal finde virksomheder at investere i, viser ny undersøgelse.

I McKinsey-land
Undersøgelser viser, at kønsdiversificeret ledelse performer bedre, men de fleste kapitalforvaltere har det ikke med i ligningen, når de investerer. Foto: Joachim Ladefoged

Trods et øget fokus på kønsdiversitet i erhvervslivet har et fåtal af verdens kapitalforvaltere det med som en del af regnestykket, når de skal finde investeringsmuligheder til deres porteføljer.

Dette skriver Financial Times.

Meldingen er ifølge Financial Times, at porteføljeforvaltere opfordrer virksomhederne til at tage kønsdiversiteten i eksempelvis bestyrelserne alvorligt, men et studie fra den britiske pensionsrådgiver Redington viser, at blot 47 procent af kapitalforvalterne rent faktisk selv havde kønsdiversitet med i betragtningen, når de skulle finde investeringsmuligheder.

»Der er en accepteret holdning om, at beslutninger er bedre, når de er taget på en kognitivt, diversificeret måde. Man skulle tro, at porteføljeforvaltere ville have interesse i, hvordan virksomhederne er stillet, og hvordan det måske påvirker deres beslutninger,« siger Nick Samuels, chef for undersøgelser ved Redington.

Han tilføjer desuden, at der blandt kapitalforvalterne selv er få kvinder at finde i medarbejderstaben. To tredjedele af de adspurgte kapitalforvaltere tilkendegiver således i undersøgelsen, at de har mindre end 25 pct. kvinder i staben, skriver Financial times.

Undersøgelser fra blandt andet McKinsey viser, at bestyrelser, der både indeholder mænd og kvinder, performer bedre end bestyrelser, der kun indeholder mænd. Samtidig viste undersøgelsen fra McKinsey, at kønsdiversificerede virksomheder havde større chance for at få et højere økonomisk afkast end andre virksomheder indenfor samme land og industri.

BRANCHENYT
Læs også