Erhverv

Medie: Huscompagniet går på børsen om få uger

En børsnotering af byggevirksomheden kan være på vej inden slutningen af 2020. Kapitalfonden EQT holder dog som ejer fortsat kortene tæt ind til kroppen.

Huscompagnet omsatte i fjor for 3,8 mia. kr. PR-foto.

Der har gennem været en periode været flere indikationer på, at den danske virksomhed Huscompagniet skal børsnoteres - og det inden årsskiftet. Selskabet, der ejes af kapitalfonden EQT, regnes af investorer som oplagt kandidat til netop at blive solgt gennem en snarlig børsnotering.

Børsen skriver mandag aften, at Huscompagniet ifølge mediets kilder inden for få uger vil annoncere en sådan børsintroduktion, og at EQT’s mål er, at den kan gennemføres første uge i december.

Det understreges dog i artiklen, at tidsplanen kan blive ændret - alt efter hvordan aktiemarkedet udvikler sig den næste tid. Samt at udviklingen på markedet efter det amerikanske præsidentvalg i begyndelsen af november kan få betydning for planerne.

Mads Ditlevsen, som er leder af EQT i Danmark og ansvarlig for kapitalfondens engagement i Huscompagniet vil ikke over for avisen kommentere mediets oplysninger. Han siger dog til Børsen:

»Vi har ejet virksomheden i fem år, og en børsnotering har hele tiden været et muligt exitscenarium for vores investering i Huscompagniet«.

Allerede i september og begyndelsen af oktober skrev Finans, at investorer vurderer, at en børsnotering af Huscompagniet kan komme i slutningen af 2020. Heller ikke da ville Mads Ditlevsen kommentere dette.

EQT-chefen nøjedes med for et par uger siden at sige til Finans, at det hele tiden har »været et muligt scenarie, at Huscompagniet ville blive børsnoteret på et tidspunkt. Jeg kan ikke komme ind på så mange yderligere detaljer omkring det.«

Huscompagniet er den største aktør på det danske marked for nybyggeri af huse med en omsætning på 3,8 mia. kr. i fjor. Selskabet har været ejet af EQT siden 2015.

Ifølge Huscompagniets topchef Martin Ravn-Nielsen oplever virksomheden på trods af coronakrisen stærk efterspørgsel fra boligkøbere, der ønsker at bygge deres eget hus. Det er også forklaringen på, at virksomheden i år venter et salg på samme niveau som sidste år.

BRANCHENYT
Læs også