Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Finnair afskediger 700 ansatte - havde estimeret op til 1000

Corona rammer verden
Finnair har i øjeblikket omkring 6500 ansatte. Foto: Imaginechina via AP

Finnair afskediger 700 medarbejdere, heraf 600 i Finland, mens de midlertidige afskedigelser fortsætter for tusindvis af flyselskabets ansatte.

Det skyldes "dramatiske markedsændringer som følge af coronapandemien", skriver Finnair i en meddelelse tirsdag morgen.

Afskedigelserne landede under de - "op til" - 1000 medarbejdere, som selskabet lagde op til kunne blive afskediget i september, da flyselskabet startede forhandlinger med medarbejdernes foreninger.

- Det glæder mig, at vi sammen med vores ansatte var i stand til af finde besparelsesløsninger, der hjalp os med at fastholde omkring 150 job hos Finnair. Til trods for dette er det en meget sørgelig dag hos Finnair, siger selskabets administrerende direktør, Topi Manner, i meddelelsen.

Han tilføjer, at ændringerne er nødvendige og uundgåelige, og at det er afgørende for selskabets genopbygning, at det er konkurrencedygtigt, når luftfarten gradvist begynder at bedres.

I tillæg til fyringerne fortsætter midlertidige afskedigelser med at påvirker størstedelen af selskabets ansatte i Finland.

- For mange vil de midlertidige afskedigelser muligvis fortsætte i lang tid, da bedringen i luftfartsindustrien ifølge industriestimater vil tage adskillige år, skriver Finnair endvidere.

Finnair har i øjeblikket omkring 6500 ansatte.

Aktien i Finnair ligger på børsen i Helsinki tirsdag ved 9.30-tiden 2,5 pct. lavere i 0,3732 kr.

BRANCHENYT
Læs også