Erhverv

Rygter om nyt produkt sender Demant-aktien til tops

Høreapparatkoncernen Demant stiger pænt på børsen på baggrund af rygter i markedet.

Søren Nielsen har stået i spidsen for Demant siden 2017, hvor han tog over efter den mangeårige topchef, Niels Jacobsen. Foto: Arkiv.

En forestående tysk præsentation har skabt nye drømme for investorerne i høreapparatkoncernen Demant.

Aktien stiger med mere end 4 pct. og lægger dermed et milliardbeløb til markedsværdien af koncernen, der ellers har været under et voldsomt pres under coronakrisen, men som på det seneste har set klar bedring.

Den kursmæssige optur skyldes ifølge Finans’ oplysninger håb i markedet omkring et nyt topprodukt.

Demant oplyser, at selskabet ikke har været ude med nogle meldinger om noget i dag, men det har altså ikke afholdt investorerne fra at handle aktien pænt i vejret.

Niels Leth, aktieanalysechef i Carnegie, påpeger, at man så tilsvarende online-invitationer til audiologer fra schweiziske Sonova i ugerne op til selskabets lancering af et nyt højpris-produkt i august.

Derfor er det ifølge ham nærliggende at spekulere i, om Demant også har et nyt højpris-produkt på vej.

Årsagen til spekulationerne skal findes i et link til en præsentation på tysk, der er kommet investorerne for øje.

I en kortfattet besked fra invitationen bærer koncernen i hvert fald indirekte brænde til bålet, da man med rette sagtens kan læse nogle af koncernenes kommentarer ind i den kontekst, investorerne ser ud til at ville.

»Uden at afsløre for meget, vil vores nye stjerner (høreapparater, red.) forandre akustikken for hørehæmmede for bestandigt,« skriver Demant bl.a. i optakten til præsentationen fra den tyske afdeling.

Årsagen til det fornyede håb hos investorerne er, at det hidtil har været ventet, at Demant ville lancere et nyt højpris-produkt næste år.

Konkurrenterne GN Hearing, schweiziske Sonova og amerikanske Starkey har til sammenligning allerede lanceret nye højpris-produkter efter sommerferien.

De nye produkter er kendetegnet ved at være trådløst kompatible med både iPhones og telefoner, der anvender Androids styresystem.

Desuden er de genopladelige og har tilhørende apps, som gør det muligt for brugeren at koble apparatet til audiologernes tilpasningssystemer. Dermed kan høreapparatet tilpasses uden fysisk fremmøde i butikken.

Demant oplyser, at selskabet ikke har nogen kommentarer til rygterne.

Dagens stigning på lidt over 4 pct. sender markedsværdien op til mere end 50 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også