Erhverv

Direktør rager uklar med Rebien: Færdig i stenrig fond

Novo Nordisk Fonden tager afsked med sin vice adm. direktør. Rollen var ikke længere aktuel, og afgående Niels Peder Nielsen kunne ikke blive enig med Lars Rebien Sørensen om en anden rolle.

Niels Peder Nielsen nåede blot to år som vice adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, før hans rolle blev overflødig. Foto: Novo Nordisk Fonden

Den stenrige fond Novo Nordisk Fonden siger farvel til sin viceadm. direktør Niels Peder Nielsen.

Det sker, fordi hans rolle ifølge formand Lars Rebien Sørensen ikke længere er aktuel, og samtidig har de to ikke kunnet blive enige om at finde en anden rolle til ham.

Det oplyser Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

»Vi er nu inde i en mere operationel fase i fondens udvikling, hvor det ikke længere er nødvendigt, at fonden har en viceadm. direktør. Dette har jeg drøftet med Niels Peder Nielsen, og da vi ikke har kunnet blive enige om hans nye rolle i fonden, har vi aftalt, at han stopper med udgangen af oktober,« udtaler Lars Rebien Sørensen, formand i Novo Nordisk Fonden, i en kommentar.

Niels Peder Nielsen kom til pengetanken for to år siden, efter han igennem seks år havde været rådgiver for bl.a. Novo Nordisk Fonden igennem sit tidligere job senior partner hos Bain & Company.

»Med etablering af nye støtteområder samt styrkelse af organisation og processer er fonden nu godt på vej til at realisere strategien for 2023. Dermed undergår min rolle en forandring, og vi har besluttet, at jeg stopper,« udtaler Niels Peder Nielsen.

Novo Nordisk Fonden er Danmarks største pengetank og er mest kendt for at være den ultimative ejer af medicinalselskabet Novo Nordisk og enzymselskabet Novozymes.

Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 mia. kr., primært til forskning ved f.eks. universiteter og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt finansieret bl.a. en række diabetescentre.

Læs også