Erhverv

Hongkong-flyselskab skærer 17 pct. af medarbejderstaben

Omkring 5300 medarbejdere i Hongkong vil blive afskediget, mens cirka 600 ansatte andre steder har udsigt til at miste deres job. Foto: AP

Det Hongkong-baserede flyselskab Cathay Pacific vil skære omkring 5900 stillinger svarende til cirka 17 pct. af medarbejderstaben som følge af en omstrukturering af selskabet, der sker for at gøre selskabet mere modstandsdygtigt over for coronakrisen.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

- Pandemien fortsætter med at have en ødelæggende effekt på flyindustrien, og den hårde sandhed er, at vi er nødt til fundamentalt at ændre koncernen for at overleve, siger Augustus Tang, topchef i Cathay Pacific.

Samlet er det i alt 8500 stillinger, der skal skæres fra, men ved naturlig fratrædelse og ansættelsesstop er det dog lykkes flyselskabet at reducere det til 5900 reelle stillinger.

Omkring 5300 medarbejdere i Hongkong vil blive afskediget, mens cirka 600 ansatte andre steder har udsigt til at miste deres job.

Samtidig vil Cathay Pacific indstille al drift i datterselskabet Cathay Dragon, der også er et flyselskab. I stedet vil Cathay Pacific forsøge at få myndighedernes godkendelse til, at moderselskabet selv og flyselskabet HK Express, der også er ejet af Cathay Pacific, kan overtage majoriteten af Cathay Dragons flyruter.

Flyselskabets topledelse er allerede gået ned i løn, og i 2021 vil der heller ikke være lønstigninger eller bonusudbetalinger.

I øjeblikket brænder koncernen mellem 1,5 og 2 mia. hongkongdollar svarende til cirka 1,2-1,6 mia. kr. af om måneden. De udmeldte ændringer vil reducere det niveau til omkring 500 mio. hongkongdollar om måneden, vurderer selskabet.

I første halvdel af 2021 forventer Cathay Pacific at flyve med under 25 pct. af passagerkapaciteten sammenlignet med 2019, mens det vil være under 50 pct. for hele året.

BRANCHENYT
Læs også