Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hjælpepakke til amerikanerne kan lande inden for to dage

Amerikanske medier citerer onsdag aften både præsident Donald Trumps stabschef og Demokraternes leder for, at de nærmer sig en aftale om en ny statslig hjælpepakke under pandemien.

Corona rammer verden
Nancy Pelosi og Demokraterne forhandler på højtryk med Det Hvide Hus om en aftale med milliarder til at stimulere amerikanernes økonomi. Foto: Tasos Katopodis

Præsident Donald Trumps stab i Det Hvide Hus melder onsdag aften, at en ny milliardstor hjælpepakke under coronakrisen kan være på vej. Gennem en aftale med Demokraterne vurderes det, at en aftale måske lander inden for 48 timer.

Det skriver flere medier.

Nyhedsbureauet Bloomberg skriver således, at der er intense forhandlinger mellem Trumps stabschef Mark Meadows og Demokraternes Nancy Pelosi. Hun, der er formand for Repræsentanternes Hus, citeres for at være »godt tilfreds« med de aktuelle forhandlinger.

»Der kommer en lov. Spørgsmålet er, om det vil være i tide til at betale huslejen i november, som er mit mål. Eller om det vil være kort derefter. Folk skal vide, at hjælp er på vej. Den vil blive større. Den vil blive bedre. Og den vil komme med tilbagevirkende kraft,« siger Nancy Pelosi til tv-stationen CNBC.

Også Mark Meadows er positiv. Stabschefen udtaler til Fox Business, at »de seneste 24 timer har vi fået flyttet bolden ned ad banen. Målet er en eller anden aftale i løbet af de næste 48 timer.«

Netop vedtagelsen af en mulig, fjerde hjælpepakke med milliarder af dollars til amerikanerne og erhvervslivet under den fortsatte pandemi er ventet med spænding op til det amerikanske præsidentvalg.

Det finder sted 3. november, og hvis en sådan pakke til at stimulere økonomien ikke lander inden valget, kan den trække ud.

BRANCHENYT
Læs også