Erhverv

Boeing overvejer ny flytype mens krisen omkring 737 Max stilner af

Boeing har i kølvandet på problemerne med 737 Max tabt terræn til sin europæiske rival, Airbus. Foto: AP Photo/Ted S. Warren

Flyproducenten Boeing har luftet muligheden for en ny flytype over for sine kunder. Overvejelser sker i et forsøg på at overkomme de udfordringer, som 737 Max-flytypen har skabt, samt coronaudfordringer.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Boeing har haft samtaler med nogle få kunder - flyleasingselskaber blandt andet - om mulig interesse i et fly i ét plan med plads til 200 til 250 passagerer, oplyser kilder til avisen.

Samtalerne er på et tidligt stadie, fortæller kilderne, og det er ikke garanteret, at de vil føre noget med sig.

Der kan være år mellem de tidligere samtaler og et endeligt fly. Sidst Boeing lancerede en ny flytype var i 2004, hvor Dreamline blev lanceret. Det første fly af den type stod færdigt i 2011.

Muligheden for en ny flytype kommer, samtidig med at Boeings kontroversielle 737 Max-flytype, der i 2019 var indblandet i to flystyrt og siden har været forbudt flyvning, nærmer sig grønt lys fra de amerikanske luftfartsmyndigheder.

Boeing har i kølvandet på problemerne med 737 Max tabt terræn til sin europæiske rival, Airbus.

Samtidig lider Boeing og resten af flyindustrien kraftigt under coronapandemien, der har ødelagt efterspørgslen på flytrafik, mens industrieksperter ikke ser bedring i den nærmeste fremtid.

BRANCHENYT
Læs også