Erhverv

Nu er det officielt: Huscompagniet går på børsen

Huscompagniet, der er ejet af den svenske kapitalfond EQT, går nu officielt på Københavns Fondsbørs.

Foto: Huscompagniet

Nasdaq Copenhagen får sin første børsnotering efter en tørkeperiode på 2 år. Den danske husbyggervirksomhed Huscompagniet, med den svenske kapitalfond EQT som ejer, har officielt meddelt i en pressemeddelelse, at de vil børsnoteres på Nasdaq Copenhagen, den såkaldte hovedbørs.

Det sker efter måneders spekulationer om selv samme.

»Vi har i de seneste år set tocifrede årlige vækstrater, hvilket er et vidnesbyrd om styrken i vores kerneforretning og vores førende position i typehuse til enkelte familier. Vi ser pladsen til at vokse yderligere i kerneforretningen,« udtaler adm. direktør for Huscompagniet, Martin Ravn-Nielsen.

Børsnoteringen forventes at bestå af de nuværende aktionærers salg af eksisterende aktier i Huscompagniet, og det forventes derfor ikke, at selskabet modtager provenu fra den børsintroduktionen, lyder det fra selskabet i pressemeddelelsen. Kapitalfonden EQT er hovedaktionær i selskabet.

I stedet skal børsnoteringen hjælpe med at sikre fremtidig vækst, lyder det fra bestyrelsesformand, Claus V. Hemmingsen.

»Jeg tror, at den planlagte børsintroduktion nu er det rigtige næste skridt til at understøtte fremtidig vækst, især i Danmark såvel som i Sverige. Det vil give en stærk platform for fortsat vækst ved at forbedre synligheden af virksomheden, styrke brandet yderligere og forbedre evnen til at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere samt styrke forholdet til vores leverandører og underleverandører,« udtaler han.

Huscompagniet er Danmarks førende typehusbygger foran Eurodan og Lind/Risør, og det er et stærkt brand, der nu vil indtræde på børsen, lyder det fra investeringsøkonom ved Nordnet, Per Hansen.

»Det handler ikke kun om at bygge mange huse men om at standardisere og professionalisere processen. Historisk har byggesagsstyring og følsomheden i nedtursperioder med hensyn til arbejdskapital været en udbredt udfordring blandt nogle af udbyderne. Her er Huscompagniet lidt anderledes end de andre med et anderledes og stærkere fokus på at optimere processen og mulighed for at høste de største stordriftsfordele,« siger Per Hansen.

Dog har investeringsøkonomen lidt betænkeligheder ved den svenske kapitalfondens udsalg af aktieandele i Huscompagniet.

»Når en kapitalfond sælger, sker det ikke så sjældent, at potentialet er ved at være udtømt. Køber investorerne et afsuttet bolche?« siger han.

Ifølge Per Hansen, så vil processen formentlig føre til, at der kommer et prospekt om to uger fra i dag. Efter yderligere to uger, hvis alt går efter planen, vil Huscompagniet være klar til børsintroduktionen og have første handelsdag i den sidste uge af november.

Sidste gang et selskab blev børsnoteret var i juni 2018, hvor Netcompany indtrådte på børsen i København.

BRANCHENYT
Læs også