Erhverv

Adidas: Kasper Rørsted gør klar til at sælge Reebok

Adidas har ikke haft succes med at overtage det kendte mærke Reebok og derfor gør selskabet klar til et frasalg.

Adidas har ifølge det tyske medie Manager Magazin sat Reebok til salg. Ejerskabet har været en dyr affære, og topchefen for Addias, danske Kasper Rørsted, vil have det solgt inden næste forår. Foto: Wolfram Steinberg/AP

Adidas’ topchef Kasper Rørsted vil sælge Reebok.

Der er allerede udpeget et team hos Adidas, der skal sørge for at få afhændet mærket. Det skal være ude af Adidas’ ejerskab senest til marts 2021, skriver det tyske Manager Magazin.

Ifølge magasinet er der underskrevet fortrolighedserklæringer og ”seneste salgsdato” er valgt, fordi Kasper Rørsted på det tidspunkt skal afsløre sin første - og dermed helt egne - 5-års forretningsplan for investorer og offentligheden.

Når Reebok er solgt, består Adidas udelukkende af Adidas-produkter og ikke som ejer af andre mærker også.

En talsperson fra Addias vil ikke kommentere oplysningerne over for Manager Magazin, og det er heller ikke lykkedes Bloomberg, at få en kommentar fra koncernen. Udover, at ”man aldrig kommentere på rygter i markedet”.

Det var Kasper Rørsteds forgænger som topchef, Herbert Hainer, der købte Reebok i 2006. Men købet er blevet kaldt ”Adidas’ dyreste fejlkøb”.

Grunden til at Herbert Hainer købte Reebok var et forsøg på at kunne nå op på den samme position i verden, som Nike havde. Købet øgede omsætningen hos Adidas med 10,1 mia. euro, og Nike’s forspring svandt dengang ind til 2 mia. euro.

Blandt potentielt Interesserede købere af Reebok nævnes VF Group, som ejer Timberland og North Face, og kinesiske Anta International Group Holdings.

Før coronakrisen kunne Kasper Rørsted have håbet på, at kunne sælge Reebok for omkring 2 mia. euro eller 2,4 mia. dollars. Men Ifølge Manager Magazin ligger forventningen nu lavere end det beløb.

Adidas købte Reebok for 3,8 mia. dollars i 2006.

Læs også