Serier

Dansk turisme risikerer milliardtab efter nye nedlukninger

Det rammer hårdt, at de tyske turister ikke kan rejse ind i Danmark. Især feriehusudlejningen bliver ramt.

Corona rammer verden
Nedlukningen til Tyskland kan koste gæster i danske sommerhuse.

Dansk turisme risikerer et milliardtab, efter at Udenrigsministeriet har ændret rejsevejledningerne, så tyske gæster ikke kan besøge Danmark. Kun tyskere bosiddende i Schleswig-Holsten kan fortsat besøge Danmark.

Konsekvenserne vil være omfattende, hvis de skærpede rejsevejledninger kommer til at gælde i længere tid.

Turismeorganisationen VisitDenmark har beregnet, at en nedlukning fra i dag og året ud vil koste en turismeomsætning på mellem 1,5 og 2 mia. kr.

»Nedlukningen til Tyskland får meget store konsekvenser for turismen i Danmark. Det vil ramme både på kort og lidt længere sigt,« siger markedschef Mads Schreiner, VisitDenmark.

Det er først og fremmest ferieområderne i Vestjylland, som vil miste tyske gæster og dermed omsætning. Langt de fleste tyskere bor i feriehus, når de besøger Danmark, så sommerhusudlejningen vil blive hårdt ramt.

Ifølge VisitDenmark kan nedlukningen til Tyskland trække lange spor.

»Problemet er, at der er risiko for, at rejselysten til Danmark går i stå. Det kan medføre en opbremsning i antallet af bookinger for 2021,« siger Mads Schreiner.

Han tilføjer, at den skærpede rejsevejledning kommer på et uheldigt tidspunkt, da mange tyskere har valgt at søge mod Danmark, som de opfatter som et trygt og sikkert rejsemål, fordi de kan køre hertil i bil.

»Tyskerne søger mod det nære og trygge, når der er uro, og her er Danmark et godt bud,« siger Mads Schreiner.

Det seneste halve år er populære rejsemål i Sydeuropa blevet mindre attraktive for tyskerne, mens Danmark har fastholdt en stærk position i Tyskland. Det viser en undersøgelse, VisitDenmark har gennemført blandt 2.000 tyskere i august.

Tyskland er det største marked for dansk turisme. Sidste år var der cirka 3 mio. tyske overnatninger i Danmark i oktober, november og december, og det var 18 procent af de samlede tyske overnatninger i 2019.

Læs også