Erhverv

Electrolux tredobler driftsindtjeningen som følge af stimulus

Foto: Fredrik Persson/Scanpix via AP

Den svenske producent af hårde hvidevarer Electrolux har fået massiv indtjeningsmedvind i tredje kvartal fra tilbageholdt efterspørgsel som følge af nedlukning af butikkerne i foråret samt offentlige stimulusprogrammer.

Salget er i tredje kvartal steget med 5,5 pct. til 32,00 mia. svenske kr., hvilket er over analytikernes forventning ifølge Bloomberg News på 31,04 mia. svenske kr.

Driftsindtjeningen er tredoblet til 3,2 mia. svenske kr. fra 1,06 mia. svenske kr., hvilket også er over analytikerkonsensus indsamlet af Dow Jones Newswires på 2,32 mia. svenske kr.

Electrolux forklarer, at driftsindtjeningen er drevet af tilbageholdt efterspørgsel og offentlige hjælpepakker, der har hjulpet forbrugernes udgifter.

Det har ført til en betydelig volumenvækst samt en positiv pris- og miksforbedring, hvilket har resulteret i en organisk vækst på 15,3 pct.

Lave lagerniveauer har ifølge koncernchef Jonas Samuelson påvirket evnen til at opfylde den stærke efterspørgsel på tværs af alle regioner i kvartalet.

- I betragtning af denne og indhentningseffekten i løber af tredje kvartal ændrer vi vores markedsudsigter for helåret opad, siger koncernchefen.

BRANCHENYT
Læs også