Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

FLS-kollega får flyvende start efter opløftende ordreindgang

Corona rammer verden
FLSmidth er hårdt ramt af coronakrisen i første halvår, hvor der både mangler nye ordrer og omsætning. Foto: FLS

Epiroc-aktien stiger med 4,4 pct., efter at den svenske mineudstyrsproducent, der er branchekollega med danske FLSmidth, torsdag efter lukketid har aflagt regnskab for tredje kvartal, hvor ordreindgangen er betydeligt bedre end ventet, og salget og driftsindtjeningen er også til den positive side.

Det skriver Bloomberg News.

Salget er i tredje kvartal faldet med 14 pct. til 9,37 mia. svenske kr., hvilket er over analytikernes forventning på 8,53 mia. svenske kr. Organisk faldt salget med 3 pct.

Ordreindgangen er faldet med 2 pct. til 8,11 mia. svenske kr. sammenlignet med analytikerkonsensus på 8,34 mia. svenske kr. Organisk var det en stigning på 10 pct. sammenlignet med konsensusestimaterne på 4 pct.

Driftsindtjeningen er faldet med 6 pct. til 1,82 mia. svenske kr., og her ventede analytikerne et fald til 1,66 mia. svenske kr.

Epiroc fortæller, at kundernes efterspørgsel er forbedret sammenlignet med andet kvartal, idet effekterne af covid-19-restriktionerne er modereret.

Epiroc forventer, at efterspørgslen efter både udstyr og eftermarkedsaktiviteter vil forblive stabil på kort sigt.

Finanshuset RBC fremhæver de meget imponerende resultater og den organiske ordrevækst for udstyr, der kommer, efter at Sandvik har aflagt lignende vækst, hvilket kan indiker, at mineselskaberne i højere grad begynder at investere efter en periode med tilbageholdenhed.

FLSmidth-aktien åbner med en stigning på 0,5 pct. i 170,80 kr.

BRANCHENYT
Læs også