Erhverv

American Express fortsat ramt på omsætningen - indtjeningen skuffer

American Express skriver i regnskabet, at selskabet har oplevet en gradvis genopretning i den overordnede betalingsvolumen siden lavpunktet i midten af april. Foto: AP/Steven Senne, File Foto: Steven Senne

Den amerikanske kreditkortkæmpe American Express kan for andet kvartal i streg notere sig et væsentligt fald i omsætningen, som følge af den lavere aktivitet coronakrisen har medført.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal.

Her dykkede omsætningen med 20 pct. i forhold til samme kvartal sidste år og landede på 8,8 mia. dollar. Det var dog ikke helt så slemt som ventet blandt analytikerne, der havde set en omsætning på 8,6 mia. dollar ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

Indtjeningen per aktie landede dog en spids lavere end ventet på 1,30 dollar mod ventet 1,34 dollar.

Selskabet oplevede i tredje kvartal et fald i nedskrivningerne på udlån i for hold til samme periode sidste her. Det endte i tredje kvartal i år på 665 mio. dollar mod 879 mio. dollar sidste år.

American Express skriver i regnskabet, at selskabet har oplevet en gradvis genopretning i den overordnede betalingsvolumen siden lavpunktet i midten af april.

Investorerne kvitterer for regnskabet ved at sende aktien ned i formarkedet med 2,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også