Erhverv

Orphazyme nedjusterer forventninger

Foto: Colourbox

Biotekselskabet Orphazyme nedjusterer forventningerne til driftsresultatet for 2020.

Orphazyme forventer nu et driftsunderskud på 625-650 mio. kr. mod tidligere forventet underskud på 500-550 mio. kr., skriver selskabet i en meddelelse.

Årsagen til nedjusteringen er primært, at Orphazyme skruer op for de kommercielle aktiviteter og før-lanceringsaktiviteter i fjerde kvartal som forberedelse til en potentiel godkendelse af produktkandidaten Arimoclomol mod den arvelige hjernesygdom Niemann-Pick type C, NPC.

Arimoclomol er i øjeblikket under den såkaldte ”priority review” hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA.

"Priority review" forkorter behandlingstiden til seks måneder fra de normale ti måneder.

I september meddelte Orphazyme, at FDA indledte en gennemgang af Orphazymes registreringsansøgning om markedsføringstilladelse af Arimoclomol, og selskabet forventer at få en tilbagemelding 17. marts 2021.

- De øgede udgifter er baseret på Orphazymes forstærkede finansielle position efter et vellykket globalt tilbud samt FDA’s accept af selskabets nye lægemiddelansøgning for Arimoclomol til NPC og tildeling af priority review.

Biotekselskabet planlægger også at investere yderligere i udviklingen af pipelinen.

- Der er fremgang her hos Orphazyme, da vi nærmer os en potentiel godkendelse af Arimoclomol i USA i den første indikation af NPC, og en acceleration af vores forberedende indsats vil nu hjælpe os med at sikre en gnidningsfri lancering, udtaler Orphazyme-topchef Kim Stratton i meddelelsen.

- Der er for nuværende ingen godkendte produkter mod NPC i USA og Arimoclomol har potentialet til at gøre en betydelig forskel for patienter med denne ødelæggende sygdom, så vores team arbejder hurtigt for at sikre, at vi er optimalt positioneret til en succesfuld lancering, hvis den bliver godkendt, fortsætter han.

Fredag eftermiddag stiger Orphazyme-aktien 2 pct. til 65,10 kr.

BRANCHENYT
Læs også