Erhverv

Amerikansk tøjkæde overvejer at lukke alle britiske butikker

Den amerikanske tøjkæde Gap kigger efter »alternative måder« at drive virksomheden videre på.

Coronakrisen har presset tøjbranchen verden over. Nu melder den britiske tøjkæde Gap om mulige lukninger. Arkivfoto Foto: Imaginechina via AP

Den amerikanske tøjkæde Gap, der ejer flere kendte tøjmærker som Old Navy, Athleta og Banana Republic, overvejer at lukke samtlige af sine britiske butikker for i stedet at drive selskabet videre efter en franchise-model i Europa.

En handling, der hvis den bliver en realitet, kan sætte tusindvis af jobs i fare og resultere i, at bl.a. butikker i Storbritannien, Frankrig, Irland og Italien allerede fra næste sommer vil blive lukket ned sammen med det britiske distributionscenter, skriver BBC.

Ifølge mediet er det uvist, præcis hvor mange britiske butikker den amerikanske tøjkæde har. Ligesom den heller ikke oplyser, hvor mange medarbejdere kæden beskæftiger.

»Efterhånden som vi laver gennemgangen, vil vi kigge på at overføre dele af virksomheden til interesserede tredjeparter som led i vores udvidelse af partnerskabsmodeller,« har Mark Breutbartd, leder af Gaps globale brand, tidligere udtalt ifølge BBC.

Derudover har en talsmand for selskabet tilføjet, at kæden også kigger på »alternative måder at drive den europæiske e-handelsvirksomhed« videre på.

Allerede inden coronakrisen kæmpede Gap ifølge BBC for at holde sig oven vande efter flere år med svigtende salg og tab af kunder til bl.a. billige brands som Zara, H&M og Forever 21, der forrige år resulterede et et millionstort underskud i første kvartal.

Tidligere på året meddelte Gap, at den planlagde at lukke over 225 urentable butikker på verdensplan som en del af en større omstruktureringsplan.

I slutningen af juli havde Gap 129 forretninger i Europa og omkring 400 franchisebutikker.

BRANCHENYT
Læs også