Erhverv

Dansk iværksætter i vild vækst: Sprænger rammerne og udvider for fjerde gang

Netbutikken Rito.dk, der sælger garn og -tilbehør online, bliver ved med at vokse. Derfor gør den klar til endnu en udvidelse.

Dennis Drejer stiftede Rito.dk ui 2014. Arkivfoto Foto: PR Foto

Den 30-årige iværksætter Dennis Drejer, der står bag netvirksomheden Rito.dk, som for seks år siden begyndte at sælge garn og -tilbehør online, oplever i øjeblikket så vild en vækst, at den hurtigtvoksende virksomhed for fjerde gang er på udkig efter mere plads.

Det skriver Skive Folkeblad.

»Vi bliver ved med at vækste, for oktober i år er vi på index 230 i forhold til sidste år. Det vil sige en vækst på 130 pct. i forhold til samme måned sidste år,« siger Dennis Drejer til mediet.

På nuværende tidspunkt holder Rito.dk til på 4.000 kvm i Skive, og det er altså den plads, der ifølge den danske iværksætter er blevet for trang og derfor er der brug for at udvide både virksomheden lager og kontor yderligere.

Den hurtigtvoksende platform har da også haft nok at se til den seneste tid.

I forbindelse med den delvise corona-nedlukning af Danmark i foråret fortalte Dennis Drejer til Jyllands-Posten, at garn- og hobbyforretningen oplevede, at antallet af ordrer blev fordoblet 2,5 gang i forhold til en tilsvarende periode før nedlukningen.

Det fik Rito.dk til at øge antallet af fuldtidsansatte på virksomhedens lager, så der var 20 medarbejdere i stedet for 10 medarbejdere.

Ifølge virksomhedens seneste regnskab for det skæve regnskabsår 2018/2019 leverede Rito.dk i perioden et overskud på over 360.000 kr. efter skat.

Året forinden tabte Rito.dk 1,2 mio. kr. efter skat. Dette skete ifølge virksomheden som følge af investeringer i den fremtidige vækst.

»Vi vil fortsat investere mange penge i vækst og ekspansion i de kommende år. Årets resultat og vækst er således tilfredsstillende, når man tager vores investeringer i betragtning,« skriver ledelsen i regnskabet.

Virksomhedens egenkapital lød i 2019 på omkring 700.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også