Erhverv

Boozt vil rykke ind på børsen i Danmark

Den svenske onlinemodetøjforhandler har planer om både at være børsnoteret i Sverige og Danmark.

Boozt vil nu noteres i både Danmark og Sverige. Foto: screenshot Boozt

Fondsbørsen får snart endnu en aktie på hylderne. Den svenske onlinemodetøjforhandler Boozt har nemlig planer om at lade sig notere på Nasdaq Copenhagen. I samme ombæring overvejer selskabet at rejse kapital via et udbud af aktier til danske investorer.

Det oplyser Boozt i en pressemeddelelse.

Boozt er allerede børsnoteret i Sverige, og selskabet venter at komme på børsen i Danmark inden udgangen af i år.

»Det er med en vis portion glæde, at jeg i dag kan fortælle om Boozts planer om at rejse kapital i forbindelse med en notering på børsen i Danmark. I 2017 blev vi noteret i Sverige. Vi betragter os selv som et Øresunds-selskab, og derfor vil det være naturligt for os at være noteret både i Sverige og Danmark. En dansk notering og et muligt udbud af nye aktier vil give os endnu bedre grundlag for at udnytte attraktive markedsmuligheder,« udtaler Hermann Haraldsson, der er medstifter og adm. direktør i Boozt.

Boozt kom igennem andet kvartal med en omsætning på 1,2 mia. svenske kr., hvilket var en næsten 37 pct. over niveauet for samme periode sidste år. Driftsresultatet (EBIT) gik frem med 246 pct. til 120 mio. svenske kr., mens nettoresultatet steg med 175 pct. til 91 mio. svenske kr.

Tidligere på måneden kom Boozt med en opjustering, da selskabet havde klaret sig bedre end ventet igennem tredje kvartal.

Boozt har en forventning om at opnå en vækst på 20-25 pct. i år og nå op på en omsætning over 4,1 mia. svenske kr.

Siden årsskiftet er aktiekursen i Boozt steget med næsten 200 pct.

BRANCHENYT
Læs også