Erhverv

Ny topchef i Grundfos: Arving tager over efter Mads Nipper

Grundfos-familiens tredje generation i skikkelse af Poul Due Jensen overtager styringen som adm. direktør i pumpekoncernen.

Poul Due Jensen, tredje generation i Grundfos-familien, med busten af sin farfar Poul Due Jensen, grundlægger af Grundfos. Foto: Joachim Ladefoged

Grundfos får atter en Due Jensen som adm. direktør. Grundfos-familiens tredje generation i skikkelse af Poul Due Jensen går nemlig i sin fars fodspor og overtager styringen som topchef i familievirksomheden.

Det meddeler Grundfos i en pressemeddelelse.

Poul Due Jensen

Startede sin karriere i Grundfos i 1997 efter en succesfuld periode som professionel håndboldspiller og studier. Poul Due Jensen har bestridt flere stillinger på tværs af virksomheden i forskellige lande:

• Executive Vice President, Chief Sales Officer og Medlem af koncernledelsen

• Regional Managing Director for Asien og Stillehavsområdet med base i Singapore

• Global Segment Director med base i Bjerringbro, Danmark

• Regional Marketing Director i Nordamerika

• Inden da var han salgschef i it-branchen i Danmark.

Andre forpligtelser:

• Bestyrelsesmedlem i EKF

• Medlem af Family Business Community, World Economic Forum

Uddannelser:

HD-A fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Executive uddannelse fra:

• IMD Business School i Lausanne, Schweiz

• Stanford University i Californien, USA

• Insead i Paris, Frankrig

Privat:

Poul er 48 år og gift med Annette, som han har to børn med. Bor i Silkeborg. Ud over at være sammen med sin familie nyder Poul aktiviteter som løb, squash og jagt.

Kilde: Grundfos

Pladsen som topchef i et af landets største industriklenodier bliver ledig, fordi Grundfos’ nuværende topchef, Mads Nipper, skifter til Ørsted.

Og det har altså givet plads til 48-årige Poul Due Jensen, som har været en del af direktionen siden 2015, hvor han i dag er CSO med ansvar for salg og markedsføring. Samtidig er han næstformand i Poul Due Jensens Fond med Jens Maaløe som formand.

»Grundfos er i fremragende form,« udtaler Poul Due Jensen i pressemeddelelsen.

»Vi har en veldefineret og ambitiøs strategi, og vi har fremfor alt en stærk ledelse og fantastiske medarbejdere som hver dag er fokuseret på at yde deres bedste. I en udfordret og corona-ramt global økonomi har vi store opgaver på kort sigt, men samtidig skal vi se fremad: De stærke økonomiske resultater i de sidste mange år giver os det bedste afsæt for gennemførelse af en ny og ambitiøs strategi. Jeg ønsker, at vi skal forstærke vores fokus på en ny og kundeorienteret struktur og satse mere på innovation og digitale kompetencer. Og så brænder jeg for at udvikle Grundfos, så vi fortsat er en attraktiv arbejdsplads for talenter fra hele verden.«

Poul Due Jensen har igennem de seneste 20 år arbejdet sig op i Grundfos og har i store dele af sin karriere arbejdet uden for landets grænser, blandt andet i Canada, USA og Singapore.

Han overtager posten som adm. direktør fra dags dato.

Grundfos’ bestyrelsesformand, Jens Moberg, begrunder blandt andet valget af Poul Due Jensen med, at han har omfattende global erfaring.

»Poul har været en uvurderlig del af Grundfos siden årtusindskiftet og siden 2015 været en central del af koncernledelsen. Afgørende for beslutningen har været Pouls globale erfaring, stærke resultater, lederegenskaber og værdier. Vi er glade for at Poul ønsker at påtage sig hvervet som CEO og vi ser det som en mulighed for at bygge videre og accelerere på de flotte resultater, der er skabt de seneste år,« udtaler Jens Moberg.

Det var Poul Due Jensens farfar, som også hed Poul Due Jensen, som i sin tid stiftede Grundfos i Bjerringbro. Han døde i en alder af blot 65 år og overlod ledelsen til sin søn Niels Due Jensen.

Men størstedelen af ejerskabet havde stifteren placeret i Poul Due Jensens Fond med det formål »at sikre en sund økonomisk vækst og udvikling af Grundfos-koncernen« gennem sit »aktive og ansvarlige ejerskab«.

Niels Due Jensen trak sig som bestyrelsesformand for fonden i 2018.

Tidligere i år sagde Poul Due Jensen i et stort interview med Finans, at han var klar til at tage et stort ansvar i familievirksomheden. Det gør han nu som adm. direktør.

»Om det være sig i fonden eller i den daglige drift, så er det 24/7 inde i mit hoved. Hvis ikke det var det… Jeg er konkurrencemenneske, og jeg vil gerne gøre en forskel. Hvis ikke du brænder nok for det, tror jeg ikke, man kommer til at opnå det, man gerne vil,« sagde Poul Due Jensen.

Grundfos beskæftiger ca. 19.000 medarbejdere i hele verden. Omsætningen i 2019 nåede op på 27,5 mia. kr. mod 26,7 mia. kr. i 2018. Det svarer til en fremgang på 3 pct., og af fremgangen kom 2,2 pct. fra organisk vækst.

Grundfos’ regnskab for første halvår 2020:

Mio. kr. H1 2020 H1 2019
Omsætning 12.295 13.204
Driftsresultat (ebit) 1.067 1.177
Resultat 756 1.490
Egenkapital 16.501 16.263
BRANCHENYT
Læs også