Dalle Valle-kæden er i knæ: Flere konkurser på vej

Moderselskabet bag de resterende Café A- og Dalle Valle cafeer er i krise. Ifølge det nyeste regnskab står yderligere tre cafeer til at lukke, mens der er væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift af hele moderselskabet.

Dalle Valle slår sig op på et billigere buffet-koncept. Foto: Anita Graversen.

De landsdækkende café-kæder Dalle Valle og Café A er efter konkurserne af nogle af kædens restaturanter i marts stadig hårdt spændt for. Det ene af to moderselskaber for de dengang 35 landsdækkende cafeer gik konkurs, og trak 13 cafeer med sig i faldet.

Nu vil yderligere tre cafeer »med al sandsynlighed gå konkurs.«

Det skriver ledelsen i regnskabet for det andet fortsat aktive moderselskab, Musavvir Holding.

Hvor de tre cafeer ligger henne, melder regnskabet ikke noget om. Konkurserne kommer på baggrund af, at tre af de overlevende restauranter har haft gæld til de 13 lukkede cafeer fra marts. Tilsyneladende så meget gæld, at cafeerne vil være i overhængene risiko for at gå ned.

»3 datterselskaber er i særdeleshed nødlidende som følge af gæld til de konkursramte selskaber, som må forventes indkrævet af boerne i helt eller delvist omfang. Da moderselskabet desuden har givet isoleret afkald på at støtte disse selskaber finansielt, er de i overhængende risiko for at begæres konkurs,« skriver ledelsen i regnskabet.

Konkurserne forventes at ske, når konkursboet for de lukkede cafeer fra marts afsluttes. Samtidig udtrykker ledelsen, at planen er at fortsætte driften for de andre, ikke berørte cafeer.

»Selskabets ledelse forventer, at konkurserne kan isoleres til disse driftsselskaber, således, at de øvrige datterselskaber og holdingselskabet kan fortsætte driften,« skriver ledelsen i regnskabet.

Den udpegede revisor er dog af en anden holdning. Likviditeten i moderselskabet er så kritisk, at revisoren udtrykker en »væsentlig usikkerhed om virksomhedens fortsatte drift« for hele café-kæden. I regnskabsåret 2019 præsterede moderselskabet et underskud på 17 mio. kr., og har nu en negativ egenkapital på minus 10 mio. kr.

Tidligere på året valgte selskabet at fyre alle medarbejdere i de daværende 35 cafeer. Det svarede til mellem 200-300 fuldtidsansatte, ifølge Ekstra Bladets oplysninger.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra stifter og ejer, Mustafa Bayram. Han er ikke vendt tilbage på forespørgslen.

BRANCHENYT
Læs også