Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coronakontrollen af virksomheder med udenlandsk arbejdskraft skærpes

Specielt boligforhold og samkørsel har været arnesteder for smitte blandt vandrende arbejdstagere.

Corona rammer verden
Danske slagterier har haft problemer med corona blandt medarbejderne. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Fra og med i dag onsdag skærper Arbejdstilsynet coronakontrollen af virksomheder med udenlandsk arbejdskraft.

Cirka 50 tilsynsførende vil i den kommende tid gennemføre tilsyn, der er målrettet forebyggelsen af coronasmitte på landets byggepladser, landbrug, skovbrug, restauranter og slagterier, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

»Udviklingen i smittetallene er bekymrende og skal vendes, og vi har eksempelvis set høje smittetal blandt udenlandske arbejdstagere. Derudover har vi set udbrud relateret til byggepladser og slagterier, hvor der i stor udstrækning anvendes udenlandsk arbejdskraft,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og fortsætter:

»Derfor har vi blandt andet besluttet, at udlændinge skal kunne fremvise en negativ coronatest ved grænsen for at komme ind samt at styrke den forebyggende myndighedsindsats.«

Specielt boligforhold og samkørsel har givet øget smitterisiko for den vandrende arbejdskraft.

»Vandrende arbejdstagere fylder fortsat noget rent udbrudsmæssigt. Her er det primært deres boligforhold og samkørsel, der er arnestedet for smitten,« sagde direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri således under mandagens pressemøde.

Arbejdstilsynets udsendte vil primært have fokus på at vejlede, men der vil blive givet strakspåbud i tilfælde, hvor arbejdsgiveren ikke har truffet de effektive foranstaltninger for at forebygge smittespredningen.

Indsatsen sker i forlængelse af Arbejdstilsynets landsdækkende indsats, hvor 50 tilsynsførende har gennemført 2.200 tilsyn i uge 41 og 42, skriver Beskæftigelsesministeriet.

BRANCHENYT
Læs også