Erhverv

Ørsted styrer stabilt gennem coronakrisen: Fastholder forventningerne til 2020

Energikoncernen Ørsted fastholder sine forventinger til året, viser nyt regnskab for tredje kvartal. Bundlinjen vokser markant, hvilket dog primært skyldes et frasalg til en værdi af 11 mia.

Henrik Poulsen er topchef i Ørsted lidt endnu. Til januar overlader han pladsen til Mads Nipper, der i dag er topchef i Grundfos. Arkivfoto: Jens Dresling.

Den danske energikæmpe Ørsted styrer gennem coronakrisen med en støt hånd på roret.

Det viser regnskabet for tredje kvartal, som koncernen har præsenteret onsdag morgen.

Driftsresultatet i tredje kvartal lander på knap 3,4 mia. kr. mod 4,1 mia. kr. i samme periode sidste år.

Ser man på driftsresultatet for årets første ni måneder, lander resultat dog på 13,1 mia. kr., hvilket er en stigning på 2 pct. i forhold til de første tre kvartaler i 2019.

»På trods af den vedholdende Covid 19-krise har vores drift og finansielle resultater i tredje kvartal fortsat været stabile og fuldt på linje med vores forventninger fra starten af året,« siger Henrik Poulsen, adm. direktør i Ørsted, i en kommentar til regnskabet.

Ørsted fastholder samtidig sine forventninger til året som helhed, hvilket betyder, at energikoncernen venter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger i intervallet 16-17 mia. kr. for de fortsættende aktiviteter.

Bundlinjen er i tredje kvartal vokset dramatisk fra knap 1,5 mia. kr. i kvartal sidste år til 12 mia. i år. Det skyldes dog, at Ørsted i august har afsluttet frasalget af koncernens danske eldistributions- og privatkundeforretning, hvilket har resulteret i en gevinst på 11,1 mia. kr.

Kvartalsregnskabet er afgående topchef Henrik Poulsens sidste, inden han til nytår overlader tøjlerne til Grundfos-topchefen Mads Nipper.

»Mads Nipper er en yderst kompetent leder, og med hans visionære tilgang og strategiske evner er Ørsteds fortsatte globale ekspansion i rigtig gode hænder,« afslutter Henrik Poulsen.

BRANCHENYT
Læs også