Erhverv

Boeing vil skære 7000 stillinger

Flyselskabet Boeing gør nu klar til at skære yderligere 7000 stillinger ved udgangen af næste år, skriver Bloomberg News.

Det betyder, at det samlede antal nedskæringer, der er gennemført via fyringer, pensionering og fratrædelser er på 30.000 svarende til cirka 19 pct. af Boeings samlede medarbejderstab.

Det er coronakrisen og en forlængelse af den periode, hvor Boeings fly af typen 737 MAX har været tvunget til at stå på landjorden, der presser selskabet, skriver Bloomberg.

Meldingen kommer samme dag som Boeing kunne præsentere et regnskab, der viste, at det amerikanske flyselskab ikke har været så hårdt ramt som analytikerne havde frygtet.

I kvartalet har Boeing mistet 4,82 mia. dollar på driften, hvilket er mindre end ventet af analytikerne, som forudså et tab på 4,92 mia. dollar.

Også omsætningen på 14,14 mia. dollar var en overraskelse i forhold til analytikernes forventning, der lå på 13,84 mia. dollar.

Boeing-aktien falder onsdag 3,7 pct. til 149,55 dollar på en dag, hvor det amerikanske S&P 500-indeks falder mere end 3 pct. som følge af øgede bekymringer for mere vidtrækkende nedlukninger i Tyskland og Frankrig.

BRANCHENYT
Læs også