Erhverv

Stod bag kollapset leasingfirma: Nu trækker »jysk leasingkonge« stribe af konkurser med sig

Peter Larsen, direktør og ejer af Scanleasing, er gået personligt konkurs. Nu er en stribe af hans virksomheder enten under tvangsopløsning, likvidation eller konkurs.

Scanleasing gik konkurs tidligere i oktober. Ejeren rammes nu af flere konkurser og virksomhedslukninger. Foto: PR/Scanleasing

Peter Larsen udråbte sig selv som »jysk leasingkonge« i en såkaldt sponseret artikel i Børsen i fjor.

På ungdomsværelset var der plakater med biler fra mærkerne Porsche og Lamborghini, fortalte han i den sponserede artikel.

Nu er den sponserede artikel ikke længere tilgængelig, Peter Larsens store leasingselskab Scanleasing er kollapset, og han er selv gået personligt konkurs.

Personlig konkurs
  • Ved en personlig konkurs mister skyldneren retten til at bestemme over sine ejendele i en periode og bliver registreret i RKI
  • Personens værdier udgør aktiver i konkursboet
  • Dog har man ret til en beskeden levefod, hvilket vil sige, at almindeligt tøj og indbo kan beholdes
  • En konkursramt person slipper først af med stemplet, når kuratoren er færdig med at fordele vedkommendes værdier til kreditorerne

Det stopper dog ikke der. For seks yderligere selskaber, som Peter Larsen helt eller delvist ejer er nu enten under tvangsopløsning, likvidation eller netop gået konkurs. Samtidig er hans enkeltmandsvirksomhed lukket. Det fremgår af oplysninger fra cvr-registeret.

Senest er de to selskaber Kapitalpleje ApS og Afgiftsportal ApS taget under konkursbehandling.

Scanleasing skiltede selv med at have kontrakter på 1.100 leasingbiler, mens kilder i branchen har oplyst, at det faktiske tal reelt er omkring 2.000.

Det senest offentliggjorte årsregnskab viste, at selskabet med dengang 21 ansatte omsatte for 228 mio. kr., hvilket kastede et nettooverskud af sig på 6 mio. kr.

Scanleasing Danmarks samlede overskud i selskabets levetid nåede op på omkring 18 mio. kr. ifølge regnskaberne.

Nogle af pengene har firmaet, der hører til i Kolding, bl.a. brugt i 2019 på at udvide forretningen med et showroom og salgskontor i det mondæne Axel Towers midt i København.

Selvom det seneste regnskab viste et pænt millionoverskud, bød det også på en række alvorlige revisorpåtegninger, idet Scanleasing Danmark havde indberettet urigtige momsangivelser til Skat, ligesom der i strid med selskabslovgivningen var ydet lån til et medlem af bestyrelsen. Endelig havde selskabet i 2018 ikke foretaget indberetning af lønsumsafgift til skat.

Blandt taberne i Scanleasing-konkursen er Ringkjøbing Landbobank, der var bankforbindelse for det krakkede leasingselskab. Ringkjøbing Landbobank er dog ikke den eneste, der er påvirket af konkursen.

Forargede kunder har samlet sig i en Facebook-gruppe med navnet ”Alle os mod Scamleasing - fortæl din historie!”, hvor medlemmerne deler deres oplevelser med leasingselskabet. Kort efter konkursen havde Facebook-gruppen knap 700 medlemmer.

BRANCHENYT
Læs også