Erhverv

Sony vil sælge 100 mio. nye spillekonsoller

Danske gamere er under coronakrisen blevet større og større tilhængere af spillekonsoller frem for eksempelvis computere.

Sony har ambitioner om at slå milepælen på 100 mio. solgte enheder, som Playstation 4 nåede seks år efter udgivelsen. Foto: Morten Nystrup Foto: Nam Y. Huh/AP

Den japanske elektronikgigant Sony sigter efter at sælge 100 mio. eksemplarer af virksomhedens nye spillekonsol – Playstation 5.

Dette skriver Financial Times.

Sonys økonomidirektør, Hiroki Totoki, har ifølge Financial Times meddelt, at virksomheden går efter at sælge i omegnen af 7,6 mio. konsoller allerede inden for det første år efter udgivelsen, men at det på sigt er ambitionen at nå op og slå salget af Playstation 4.

Playstation 4 rundede milepælen med 100 mio. solgte enheder seks år efter konsollens debut på gamingscenen i 2013.

I Sonys regnskab for april til september, som blev offentliggjort for nyligt, noterede det japanske selskab en markant stigning i overskuddet, der var mere end fordoblet set i forhold til samme periode året før.

Coronakrisen og dertilhørende mængder af tid inden for hjemmets fire vægge vurderes at have haft en effekt på de gode resultater for spil- og konsoludbyderen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der også i Danmark er set en markant stigning i antallet af gamere, der foretrækker konsoller fremfor eksempelvis computere eller tablets.

Således er antallet af voksne danske gamere, som svarer, at de oftest spiller på spillekonsol steget fra 280.000 til 370.000 personer, når man sammenligner 2. kvartal 2020 med samme tidspunkt året før, skriver Danmarks Statistik.

Dette svarer til en stigning på 32 pct. eller 90.000 personer.

»Danskernes spillevaner har ændret sig efter COVID-19. Vi ser markant flere, hvis primære indgang til gaming er deres spillekonsol. Samtidig ser vi færre, som oftest spiller på tablets og andre enheder, samt en smule færre, hvis primære indgang til gaming er computeren,« forklarer chefkonsulent i Danmarks Statistik, Agnes Tassy, i pressemeddelelsen.

Sonys Playstation 5 kommer på det danske marked fra 19. november, mens amerikanerne og japanerne får mulighed for at erhverve sig den nye konsol allerede en uge før.

BRANCHENYT
Læs også