Erhverv

Mitsubishi bliver medejer af Vestas og får bestyrelsespost

Vestas køber Mitsubishi ud af et fælles joint venture i en transaktion til 709 mio. euro.

Vestas får Mitsubishi som medejer efter stor transaktion. Foto: Martin Lehmann

Vestas har overtaget Mitsubishi Heavy Industries' andel af joint venturet MHI Vestas Offshore Wind (MVOW).

Det sker i en transaktion til en værdi af i alt 5,2 mia. kr. eller 709 mio. euro.

Vestas betaler med aktier, og det betyder, at Mitsubishi kommer til et eje 2,5 pct. af aktiekapitalen i Vestas og samtidig sikres en bestyrelsespost.

»Vestas vil ifølge aftalen overtage MHI's 50 pct. ejerandel i MVOW, mod 5.049.337 Vestas-aktier, der vil blive udstedt i forbindelse med transaktionens gennemførsel, svarende til 2,5 pct. af Vestas' nominelle aktiekapital efter kapitalforhøjelsen,« skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Det betyder, at aktiekapitalen i Vestas forhøjes tilsvarende.

Da der er tale om en rettet emission, vil der ikke blive udarbejdet et prospekt, og det bliver også uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer i selskabet.

Den endelige gennemførelse af handlen vil ske enten i fjerde kvartal i år eller første kvartal af 2021.

»På stand-alone basis forventes MVOW at rapportere en samlet omsætning for 2020 på ca. 1,4 mia.euro (10,4 mia. kr.), med en EBIT-margin på ca. 4 pct.,« skriver Vestas.

Integrationen af MVOW i Vestas koncenren vil begynde med det samme og have fokus på synergier, salg, teknologi, produktion og indkøb for at nedbringe omkostningerne og i et forsøg på at opbygge "en stærk Vestas-kultur" i selskabet.

»I perioden op til transaktionens endelige gennemførsel vil direktionen i MVOW bestå af Johnny Thomsen, CEO i MVOW, Tatsuichiro Honda, Co-CEO og CFO i MVOW, Kentaro Hosomi, næstformand i bestyrelsen for MVOW og CEO i Energy Systems, MHI, og Henrik Andersen, Bestyrelsesformand for MVOW og koncernchef og CEO i Vestas,« skriver selskabet i meddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også