Erhverv

Vestas-aktien stiger efter milliardhandel med Mitsubishi

Vestas køber Mitsubishi ud af et fælles joint venture i en aktie-transaktion til 5,2 mia. kr., og får japanerne som medaktionærer.

Vestas har lavet en større handel med Mitsubishi Heavy Industries til en værdi af 5,2 mia. kr. Det får aktiekursen i Vestas til at bevæge sig. Foto: Vestas

Vestas-aktien åbner med en stigning på omkring 3 pct.

Kursreaktionen kommer efter meldingen om, at Vestas har overtaget Mitsubishi Heavy Industries' andel af joint venturet MHI Vestas Offshore Wind (MVOW).

Det sker i en transaktion til en værdi af i alt 5,2 mia. kr. eller 709 mio. euro.

»Det er en forretning, der har et rigtigt godt langsigtet potentiale, og jeg tror, at Vestas alene er bedre til at udfolde det markedspotentiale end det joint venture, der indtil nu har ejet MHI Vestas Offshore. Men det bliver ikke på den helt korte bane, for det kommer til at sænke Vestas indtjeningsmarginaler,« siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Vestas betaler med aktier, og det betyder, at Mitsubishi kommer til et eje 2,5 pct. af aktiekapitalen i Vestas og samtidig sikres en bestyrelsespost.

»Vestas vil ifølge aftalen overtage MHI's 50 pct. ejerandel i MVOW, mod 5.049.337 Vestas-aktier, der vil blive udstedt i forbindelse med transaktionens gennemførsel, svarende til 2,5 pct. af Vestas' nominelle aktiekapital efter kapitalforhøjelsen,« skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Det betyder, at aktiekapitalen i Vestas forhøjes tilsvarende.

Da der er tale om en rettet emission, vil der ikke blive udarbejdet et prospekt, og det bliver også uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer i selskabet.

Den endelige gennemførelse af handlen vil ske enten i fjerde kvartal i år eller første kvartal af 2021.

BRANCHENYT
Læs også