Erhverv

Conferize lukker: Lars Kolind blandt de største ejere

Conferize har valgt at træde i frivillig likvidation.

Lars Kolind er tidligere formand i Conferize og blandt de største aktionærer. Foto: Gregers Tycho

Det børsnoterede selskab Conferize lukker efter en længere årrække med millionunderskud.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse torsdag formiddag.

»Bestyrelsen i Conferize A/S har i dag måtte erkende, at der ikke er grundlag for at drive selskabet videre. Bestyrelsen har derfor besluttet at opsige ledelse og medarbejdere – og vil indstille til selskabets aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling at lade selskabet træde i solvent likvidation,« står der i fondsbørsmeddelelsen.

Conferize
  • Stiftet i 2012 af Martin Ferro-Thomsen. Målet var at blive en onlineplatform for udbydere af fysiske konferencer og møder med blandt andet mulighed for virtuel networking.
  • Der har været op mod 23 ansatte, men det er blevet skåret ned til ni.
  • Samlet er der skudt over 80 mio. kr. ind i Conferize, heraf 28,8 mio. kr. ved børsnoteringen på First North-børsen i juni 2017.
  • Blandt investorerne gennem tiden er Allan Søgaard Larsen, Lars Kolind og Morten Mathiesen. Efter en ny aktieemission i sommeren 2019 blev eksisterende aktionærer udvandet med 80 pct.

Blandt de største aktionærer i Conferize er den kendte erhvervsmand Lars Kolind, som også tidligere har været formand for selskabet.

Lars Kolind har investeret omkring 20 mio. kr. ad flere forskellige omgange, men nu bliver det altså ikke til flere investeringer i Conferize, der organiserer konferencer og andre fysiske møder.

En branche, der er blevet ramt hårdt af coronapandemien.

»Covid-19-pandemien ændrede eventmarkedet markant. De fysiske events, som Conferize platformen tidligere sigtede mod at understøtte, er ophørt og kun delvist afløst af online events, der kræver en helt anden software platform,« skriver Conferize.

Baseret på det nuværende marked, den voldsomme opblussen af covid-19 i efteråret 2020 og markedets reaktioner, er det selskabets vurdering, at det fortsat vil være usikkert, hvorvidt der kan etableres overskud på driften indenfor en overskuelig årrække, og at det vil kræve tilførsel af mere end 30 mio. kr. til udviklings- og salgsarbejdet at nå dertil.

Conferize forventer at kunne afvikle selskabet solvent, men understreger, at aktionærerne får intet eller et ubetydeligt provenu i forbindelse med lukningen.

BRANCHENYT
Læs også