Erhverv

FLSmidth kritiseres for at udsætte leverandørbetalinger under corona

Foto: Jens Dige/Polfoto

Mine- og cementselskabet FLSmidth har valgt at udsætte betalinger til nogle leverandører i et forsøg på at forbedre selskabets pengestrømme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Nogle af FLSmidths leverandører må vente op til seks måneder efter betalingsfristen, før de kan få betaling.

- Som en generel regel betaler vi ikke vores leverandører, før vi har fået betaling fra vores kunder, fremgår det af interne mails fra FLSmidth, som Børsen er i besiddelse af.

Selskabets betalingsregler kaldes et kalkuleret aftalebrud af Nicolai Dyhr, der er insolvensadvokat og partner i Horten.

I FLSmidth omtales det internt som "payment freeze" og går ud på, at kun små eller meget gamle krav bliver betalt uden videre. Dog betales alle krav som udgangspunkt ikke før 180 dage efter forfald, med mindre en særlig enhed i selskabet godkender det.

Tilbageholdelsen kritiseres fra flere sider.

Jakob Brandt, der er administrerende direktør i SMVDanmark, omtaler strategien som en systematisk tryning af underleverandører.

Leif Christensen, der er adjunkt ved CBS, mener, at FLSmidth spiller hasard med leverandørrelationerne og tilføjer, at det er ekstremt, at det er "ok ikke at betale sine underleverandører."

Børsen har spurgt FLSmidths indkøbsdirektør, Asger Lauritsen, som siger til avisen, at han forstår, hvorfor det udefra kan se kritisabelt ud, men at FLSmidth lige nu kæmper bravt sammen med alle sine 1374 leverandører.

BRANCHENYT
Læs også