Erhverv

Tivoli justerer forventninger om kæmpeunderskud

Forlystelsesparken Tivoli forventer nu et underskud i år i niveauet 150-180 mio. kr. mod tidligere et underskud på op mod 200 mio. kr., viser nyt regnskab.

Foto: Tivoli PR Anders Bøggild

Coronakrisen har været hård ved Tivoli.

Den historiske forlystelsespark midt i København meddelte tilbage i sommer, at den forventer at komme ud af 2020 med blodrøde tal på bundlinjen i størrelsesordenen 180-200 mio. kr.

Nu, et par måneder senere, lysner det en smule for Tivoli, selv om året stadig ser ud til at blive historisk dårligt.

Selskabet bag Tivoli oplyser i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, at forventningerne nu hedder et underskud i størrelsesordenen 150-180 mio. kr.

»Coronakrisen har fortsat stor indvirkning på de rammebetingelser, der gælder for Tivolis virksomhed. Det er i høj grad den forskudte åbning af sommersæsonen, forbuddet mod større forsamlinger, de generelt færre turister og de mange opfordringer til danskerne om at undgå social kontakt, som påvirker Tivolis aktivitetsniveau negativt,« siger Susanne Mørch Koch, adm. direktør i Tivoli.

Nettoomsætningen i tredje kvartal faldt til 188 mio. kr. mod 342 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Ser man på årets første tre kvartaler som helhed, bliver det dog mere tydeligt, hvor hårdt krisen har ramt Tivoli.

Fra nytår og frem til udgangen af september er omsætningen faldet fra 742 mio. kr. sidste år til 351 mio. kr. i år.

I tredje kvartal kommer Tivoli ud med et underskud på knap 1 mio. kr., mens perioden juli, august og september sidste år indbragte et plus på bundlinjen på knap 166 mio. kr.

Tivoli havde i sidste års første kvartaler et overskud på 132 mio. kr. Indtil videre viser dette år et underskud på 107 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også