Erhverv

Hver femte Pandora-butik forventes lukket midlertidigt

Koncernen fastholder forventningerne, men skriver i regnskabet, at det ikke længere giver mening at komme med "finansiel guidance".

Den danske smykkekoncern Pandora har også butikker i en række af verdens større lufthavne - som her i Lissabon. Foto: Jesper Olesen.

Smykkekoncernen Pandora forventer, at hver femte butik - eller 18 pct. - vil være midlertidigt lukkede i november efter krav om nye lockdowns rundt om i verden.

Samtidig fastholder Pandora de senest udmeldte forventninger til 2020, men kun ”fordi det ikke giver mening at komme med nye og opdaterede forventninger”, skriver selskabet i sin regnskabsmeddelelse for 3. kvartal.

»Pandora tilpasser sig fortsat de udfordringer, som COVID-19-pandemien udgør, og vores prioritet er fortsat sikkerhed og trivsel for vores medarbejdere og forbrugere. Pandora har vist modstandsdygtighed og smidighed under pandemien, og den tocifrede vækst i USA og Storbritannien i 3. kvartal signalerer, at vi er ved at vende udviklingen,« siger koncernchef Alexander Lacik fra Pandora.

Omsætningen i tredje kvartal landede på 4 mia. kr. og med et driftsoverskud på 702 mio. kr. før omstruktureringer. Begge tal var som forventet efter oppræciseringen af forventningerne fra den 8. oktober.

»Vi står nu over for en periode med nye lockdowns, men vi er parat til at navigere gennem den øgede usikkerhed, og vi har den økonomiske styrke til at opretholde en længere periode med lockdowns,« siger Alexander Lacik.

De nye lockdowns kommer på et skidt tidspunkt i forhold til Pandoras højsæson. Selskabet står foran Black Friday og et julesalg, hvor der traditionelt sælges mange smykker.

»Pandora har leveret helt som forventet. På kort sigt udgør nye nedlukninger en trussel mod 4. kvartalssalget, selv om online salget vil kunne kompensere noget for det som ikke bliver solgt i butikkerne. Aktiekursen er stukket helt af sted og afspejler næppe og i hvert fald ikke i fuldt omfang de nuværende, om end kortsigtede udfordringer,« skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en første kommentar.

Den 8. oktober kom Pandora med en oppræcisering af sine forventninger til 2020.

Den lød på en negativ organisk vækst for hele året på mellem 14 og 17 pct. mod en tidligere negativ organisk vækst på mellem 14 og 20 pct. Samtidig ventes EBIT-marginen at lande på mellem 17,5 til 19 pct. mod tidligere 16 til 19 pct.

BRANCHENYT
Læs også