Erhverv

Reddede sit firma: Nu er Jørgen Hansens livsværk solgt i en milliardhandel

Jørgen Hansen har solgt transport- og logistikvirksomheden Freja i en milliardhandel. Køberen er en af Danmarks rigeste.

Jørgen Hansen har solgt sit livsværk Freja, der er en af Nordens største privatejede transport- og logistikvirksomheder med 900 ansatte og en årlig omsætning på over 3 mia. kr. Foto: Freja

Jørgen Hansen har nu solgt sit livsværk, transport- og logistikvirksomheden Freja, som han grundlagde i 1985.

Endda i en handel, der ifølge Børsen er i milliardklassen.

Men faktisk var det lige ved at gå galt for Jørgen Hansen og Freja i årene omkring finanskrisen. Op til krisen havde Jørgen Hansen valgt at blive arbejdende bestyrelsesformand for at få mere fritid og dyrke sin store passion, golf.

Men millionerne fossede ud af Freja, og derfor så Jørgen Hansen sig nødsaget til at vende tilbage til direktørstolen, hvor han havde siddet i mange år. For at redde sit livsværk.

Det fortalte Jørgen Hansen om i Jyllands-Postens podcast "Golfklubben" tilbage i juni.

»Faktisk var det en lettelse og befriende. Lige pludselig skulle du ikke sidde på bagsmækken og fortælle andre, hvad du synes, de skulle gøre. Man bliver stresset over det, der ikke bliver gjort. (…) Det var vigtigt, at der blev taget hånd om driften, og det gav mig en enorm energi, at tingene lykkedes,« sagde han i podcasten om sin tilbagevenden som direktør.

25 minutter inde i nedenstående podcast fortæller Jørgen Hansen om sit direktørcomeback:

For nogle år siden trak Jørgen Hansen sig igen tilbage som arbejdende bestyrelsesformand efter at have fået Freja på ret køl. Tirsdag kom det foreløbige klimaks, da han kunne offentliggøre salget af Freja til shipping- og logistikvirksomheden SDK, der er ejet af Torben Østergaard-Nielsen og hans familie, som er blandt Danmarks rigeste.

»Vi har ikke haft behov eller ønske om at sælge. Men Torben (Østergaard-Nielsen, red.) har stædigt banket på døren siden 2016. Undervejs har der været stilstand, og så er der kommet kontakt igen,« siger Jørgen Hansen til Børsen om salget.

Jørgen Hansen ejer 62 pct. af Freja, mens hans sønner også ejer noget. To af sønnerne er ansat i Freja, og i podcasten "Golfklubben" svarede Jørgen Hansen på, om det var planen, at sønnerne skulle overtage både driften og ejerskabet af biksen.

»Hvis det er den vej, det bærer, så er det sådan, det bliver. Men det bliver ikke sådan, at jeg banker dem på ryggen eller lægger lokkemad ud til dem. Hvis det er det, de vil, og er kompetente nok, then why not. Men det er ikke mig, der skal komme at sige, at de er de bedste. Det skal komme udefra,« sagde Jørgen Hansen.

Nu ligger det fast, at sønnerne i hvert fald ikke kommer til at overtage ejerskabet af Freja. Dog beholder familien Hansen 15 pct. af Freja-ejerskabet og vil ligeledes have en plads i bestyrelsen.

Læs også