Erhverv

To danske toperhvervsmænd kaster penge i moderigtigt cykeltøj

Den afgående topchef fra Ørsted har sammen med EQT-milliardær hver især købt 10 pct. af Pas Normal Studios.

Den afgående Ørsteddirektør Henrik Poulsen har sammen med milliardær Morten Hummelmose investeret i cykeltøj.Foto:  Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix. Morten Hummelmose er blevet milliardær på børsnoteringen af kapitalfonden EQT. Foto: EQT Foto: EQT

Henrik Poulsen og Morten Hummelmose bliver nu en del af ejerkredsen i cykeltøjsvirksomheden Pas Normal Studios, der har fokus på at producere moderigtigt cykeltøj.

Dette skriver Børsen.

Henrik Poulsen er afgående fra sin stilling som topchef for den danske energikæmpe Ørsted, mens Morten Hummelmose i mange år har været partner i EQT og blev milliardær, da selskabet gik på børsen.

De to businessguruer lægger ikke skjul på, at der i investeringen er en grad af passion. Henrik Poulsen har således en stor forkærlighed for cyklingen.

»Vi synes, det er et fantastisk produkt og en virksomhed med et godt potentiale, men selvfølgelig spiller det også ind, at vi er cykelentusiaster. Der er klart et element af con amore i investeringen, og vi får ikke svært ved at dele PNS-teamets passion for brandet og den cykelverden, det lever i,« siger Henrik Poulsen til Børsen.

Henrik Poulsen og Morten Hummelmose køber ifølge Børsen hver især 10 pct. af Pas Normal Studios. Den tidligere EQT-partner træder ind i bestyrelsen, mens Henrik Poulsen vil stå til rådighed for sparring i kraft af sin rolle som aktionær.

At Henrik Poulsen er ude med investeringsriven kommer måske ikke som den store overraskelse, for da han offentliggjorde sin aftræden fra stillingen som topchef i Ørsted, lagde han klart op til, at investeringer i vækstvirksomheder var på tapetet.

»Jeg er i gang med at opbygge en portefølje af forskellige professionelle aktiviteter. Den proces er jeg inde i lige nu, og der har jeg på nuværende tidspunkt kun sagt ja til yderligere én bestyrelsespost. Det bliver formentligt kombineret med nogle andre ting. Derudover vil jeg gerne investere i nogle vækstvirksomheder,« ytrede han til den tid.

Læs også