Erhverv

Coloplast leverer stærkt overskud trods modvind

Selv om medicokoncernen manglede organisk vækst i regnskabsåret 2019/20 er overskudsgraden steget i forhold til året før.

Coloplast har aflagt årsregnskab for det skæve regnskabsår 2019/20, hvor man to gange har skruet ned for forventningerne. Foto: Coloplast

Coloplast kom ud af regnskabsåret 2019/20 ved et overskud på driften på godt 5,8 mia. kr., hvilket var klart bedre end året før.

Samtidig offentliggør medicokoncernen sine forventninger til det kommende regnskabsår. Her forventer Coloplast, at man igen kan præstere organisk omsætningsvækst - den ventes at blive i niveauet 7-8 pct.

Overskudsgraden ventes at blive på mellem 31 og 32 pct., hvilket er mere end godkendt på nuværende tidspunkt og i forhold til analytikernes forventninger.

»Vi formår på trods af COVID-19-udbruddet at levere et solidt årsresultat. Vores prioriteter under pandemien har været klare: Vi skal værne om vores medarbejderes sikkerhed, samtidig med at vi betjener vores kunder. Det er indtil videre lykkedes os at mindske den negative effekt af pandemien og opretholde kontinuitet på tværs af forretningen,« siger Coloplasts administrerende direktør Kristian Villumsen.

I fjerde kvartal af regnskabsåret 2019/20 opnåede Coloplast en organisk omsætningsvækst på 2 pct., mens den rapporterede omsætning i danske kroner faldt 1 pct. til 4.950 mio. kr.

Den organiske omsætningsvækst for helåret steg 4 pct., mens den rapporterede omsætning i danske kroner steg 3 pct. til 18.544 mio. kr.

»Vores helårsresultat blev negativt påvirket af aflysningen af ikke-akutte operationer i urologiforretningen, ligesom pandemien også påvirkede vores hud- og sårplejeforretning i Kina og den kroniske forretning i Storbritannien. Vi leverer 4 pct. organisk vækst og en overskudsgrad på 32 pct. i et år, som ikke ligner noget andet i virksomhedens historie,« siger Kristian Villumsen.

Coloplast har for nylig offentliggjort sin langsigede strategi og finansielle mål frem mod 2025 under overskriften "Strive25".

Her lyder forventninger med de lange briller på, at virksomhedens langsigtede finansielle forventninger fortsat er 7-9 pct. årlig organisk vækst og en overskudsgrad på over 30 pct. i faste valutakurser.

Samtidig med offentliggørelsen af årsregnskabet meddeler Coloplast, at selskabet har købt det amerikanske selskab Nine Continents Medical for en kontant betaling på 145 mio. dollar - omkring 930 mio. kr.

Nine Continents Medical Inc. blev grundlagt i 2014 og er en privatejet virksomhed, der har udviklet en ny løsning til behandling af overaktiv blære. En sygdom, der er karakteriseret ved bl.a. behov for hyppigere vandladning, øget akut vandladningstrang, inkontinens og behov for at lade vandet om natten.

Udover den kontante betaling på knap 1 mia. kr., står sælgerne til en milepælsbetaling såfremt visse finansielle mål realiseres.

BRANCHENYT
Læs også