Erhverv

Endomondo lukker - alle data bliver slettet

Endomondo lukker ved årsskiftet. Derefter går der tre måneder, før alle data slettes, oplyser ejeren Under Armour.

Danskstiftede Endomondo har haft millioner af brugere på verdensplan. I 2018 valgte den amerikanske ejer at fyre alle ansatte i Danmark, og nu lægges Endomondo i graven.

Det er 13 år siden, motionsappen Endomondo blev stiftet af danske iværksættere i Danmark.

Men efter et forløb, hvor Endomondo først blev solgt til amerikanske Under Armour i 2015 for 575 mio. kr., og dernæst fyrede alle ansatte på kontoret i Danmark, bliver Endomondo nu lukket.

Endomondo
  • Stiftet af Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Nordenhof Jønck i 2007. Alle tre har siden forladt Endomondo.
  • Hovedproduktet er en app til at måle sin løbetur eller andre former for motion.
  • Via et online-forum kan man sammenligne sine resultater med vennernes og heppe på hinanden.
  • Der er millioner af brugere på verdensplan.
  • Solgt for 575 mio. kr. til Under Armour i februar 2015.
  • Lukker ved udgangen af 2020.

Det oplyser Endomondo både i et nyhedsbrev og på sin hjemmeside.

Den 31. december 2020 vil Under Armour lukke Endomondo-appen og vil ikke længere være i drift.

»Under Armour vil fjerne Endomondo fra alle app stores og vil ikke længere tilbyde fejlrettelser eller kundeservice,« skriver Endomondo.

Alle data fra Endomondo bliver dog først slettet permanent den 31. marts 2021. Derfor vil alle brugere have adgange til deres data frem til udgangen af marts. Endomondo anbefaler selv at overføre disse data til appen UA MapMyRun, som også er ejet og drives af Under Armour.

I september kunne det danske selskab Endomondo ApS for første gang nogensinde præsentere et overskud på bundlinjen på i alt 14,7 mio. kr.

Med nedlukningen af det københavnske kontor havde selskabet sparet i alt 22,3 mio. kr i lønninger, og det var denne besparelse, der gav overskud for forretningen.

Økonomien hos Endomondo har generelt været trængt i dens levetid. Gentagne underskud har presset pengekassen så meget, at egenkapitalen har været negativ i flere år.

I februar 2015 blev Endomondo hyldet som en af de store iværksættersucceser i Danmark, da selskabet blev købt af Under Armour for 575 mio. kr. Dette var efter en imponerede årrække, hvor fitnessappen fik knap 20 mio. brugere på blot syv år.

De store internationale kræfter i det lille danske selskab blev dog aldrig formøblet til overskud på bundlinjen, og i stedet fyrede Endomondo først 14 ud af omkring 45 ansatte på kontoret i København.

Sidenhen, i november 2018, valgte ejerne at nedlægge hele kontoret i den danske hovedstad. Her mistede de resterende cirka 27 ansatte inklusiv direktionen deres arbejde. Fitnessappen skulle i stedet drives fra hovedkontoret i Baltimore i USA.

Endomondo blev stiftet i 2007 af tre McKinsey-konsulenter, som sagde deres sikre job op og blev iværksættere – det første halvandet år uden løn. Men efterhånden fik danskerne telefoner med GPS, brugertallet steg, og investorer skød penge i Endomondo, herunder Seed Capital og Preben Damgaard.

Alle tre stiftere af Endomondo har forladt virksomheden.

BRANCHENYT
Læs også