Erhverv

Kirkbi og Merlin åbner nyt Legoland i Shanghai til 3,5 mia. kr.

Opførelsen af det nye Legoland begynder i starten af næste år og skal efter planen åbne i 2024.

Merlin vil bygge et nyt Legoland i Shanghai, der skal stå færdigt i 2024. Her Legoland i Billund.Foto: Marie Ravn

Merlin Entertainments, som Kirkbi ejer 50 pct. af, vil opføre et nyt Legoland i Shanghai som skal stå færdigt i 2024.

Det nye Legoland kommer til at koste omkring 3,5 mia. kr. at bygge, og arbejdet skal gå i gang allerede i begyndelsen af næste år.

Legoland Shanghai bliver et af de største i verden og får et temabaseret hotel med 250 værelser.

»Lego-mærket har øget sin tilstedeværelse, omsætning og bidrag i Kina i løbet af det sidste årti for at skabe en positiv indvirkning på udviklingen af det kinesiske samfund med læring gennem legoplevelser. Vi er glade for muligheden for at bringe Legoland til Shanghai Jinshan. Det vil give kinesiske familier endnu flere muligheder for at opleve fordelene ved Lego og have det sjovt sammen,« siger Jørgen Vig Knudstorp, Executive Chairman i Lego Brand Group, der er en del af Kirkbi.

Legoland Shanghai kommer til at ligge i distriktet Jinshan, der ligger sydvest for storbyen Shanghai.

Der vil til lejligheden blive dannet et joint venture mellem Merlin Entertainmet, Shanghai Jinshan District Government, CMC Inc. og Kirkbi og alle parter vil være med til at finansiere projektet.

Der er efterhånden otte Legoland-parker i verden. De ligger i Billund, Californien, Tyskland, Storbritannien, Japan, Florida, Malaysia og Dubai.

Et nyt Legoland forventes at åbne ved New York i 2021. Derudover er et andet på vej i Sydkorea i 2022.

Merlin Entertainments har været i dyb krise, fordi forlystelsesparkerne måtte lukke under coronapandemien.

Da det var værst, tabte forlystelseskoncernen 400 mio. kr. om dagen, fordi der ikke kom indtægter til at finansiere bl.a. husleje og lønninger til de tomme parker.

I april måtte Merlin således bede investorer om at skyde 400 mio. euro i selskabet for at holde det gående.

Merlin Entertainments er ejet af Kirkbi med 50 pt. og kapitalfonden Blackstone og canadiske pensionsselskab CCPIB , der ejer hver 25 pct.

Lego solgte i 2005 Legoland til Merlin Entertainments under Legos egen dybe krise. Samtidig købte Kirkbi sig til en 30 pct. ejerandel af Merlin.

I slutningen af juni 2019 meddelte Kirkbi, Blackstone og CCPIB, at de ønskede at overtage hele Merlin Entertainments ved at købe det af børsen i London. Handlen blev endeligt gennemført i november 2019, og Kirkbi ejer efter overtagelsen 50 pct. De to andre ejer 25 pct. hver.

BRANCHENYT
Læs også