Erhverv

McDonald's overgår atter forventingerne i tredje kvartal

Kineserne skal have 2000 nye McDonald's restauranter de kommende fem år. Den amerikanske fastfoodkæde satser benhårdt på de kinesiske forbrugere og nu er turen kommet til de mindre byer. Foto:AP/Richard Drew

Fastfoodgiganten McDonald's har leveret et kvartalsregnskab, som for fjerde gang i træk overgår analytikernes forventninger.

I tredje kvartal omsatte den amerikanske kæde for 5,42 mia. dollar mod 5,5 mia. dollar i samme kvartal sidste år. Det var dog bedre end analytikernes forventning, der lød på 5,38 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie i kvartalet endte på 2,2 dollar, hvor analytikerne havde forudset 1,9 dollar per aktie.

McDonald's har været udfodret på flere af de store markeder som Frankrig, Tyskland, Canada og Storbritannien, hvor der i kvartalet er kommet skærpede restriktioner for restaurantbesøg, siger selskabet ifølge Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg i USA gik frem med 4,6 pct. i tredje kvartal, mens det sammenlignelige salg på globalt plan gik tilbage med 2,2 pct.

Fastfood-aktien stiger med 6,2 pct. på formarkedet i USA.

BRANCHENYT
Læs også