Erhverv

Gode vaccineresultater planter danske aktier i minus, mens Europa fester

Investeringsøkonom åbner for, at det måske kan være vendepunktet for valueaktierne, der længe har været hårdt ramt af coronakrisen.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet åbner op for, at en coronavaccine muligvis kan betyde en længerevarende optur for valueaktierne. Foto: Dado Ruvic/Reuters

Mandag formiddag lignede det en god dag for det danske C25-indeks, men efter de positive meldinger om en mulig coronavaccine fra Pfizer ændrede billedet sig, og C25 gik fra grønt til rødt.

Ser man det danske indeks som helhed, er bevægelsen stik modsat toneangivende europæiske aktieindeks som eksempelvis det tyske, der stiger med over fem pct., og det svenske, der er oppe med over tre pct. Det franske stiger med i omegnen af syv pct., og det britiske er oppe med knap seks pct.

Specielt lifescience-virksomheder som Novo Nordisk, Genmab, Novozymes og Coloplast har taget et ordentligt dyk, efter Pfizers udmeldinger, mens tunge værdiaktier som ISS og FLSchmidt bragede i vejret.

»Det ser lidt skidt ud for C25, fordi lifescience udgør 45 pct. af det danske indeks,« siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet og uddyber, hvorfor investorerne efter de positive coronavaccine-resultater vælger at fjerne fokus fra lifescience og kaste blikket mod andre aktier:

»Det har været fuldstændigt fænomenalt med selskaber som Novo Nordisk og Coloplast de seneste måneder - de har holdt det danske indeks oppe. Men med udsigt til at der kan komme en vaccine siger investorerne: ”Okay, så vender vi tilbage til selskaberne, der er bombet helt ned.” Det vil i Danmark sige selskaber som ISS og FLSchmidt. Det er dem, der gør comeback.«

At mere industritunge indeks som eksempelvis det tyske og det svenske præsterer markant bedre som helhed i forhold til det danske er altså ikke så overraskende, hvis man spørger investeringsøkonomen. Faktisk åbner han op for, at det måske kan være vendepunktet, hvor investorernes fokus går fra vækst- til valueaktier.

»Er det her ”the moment” for valueaktier? Det kan det faktisk godt være, og det kan godt være noget, der kommer til at vare meget længere end bare i dag,« siger Per Hansen.

BRANCHENYT
Læs også